Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEUNIŠTIVI DIV

Igor Vori: Ovo mi je 14 veliko natjecanje, ali još imam motiva

Igor Vori
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
27.12.2014.
u 14:40

- 
Iskoristit ćemo lijepo vrijeme i u Umagu ćemo malo trčati vani - rekao je Goluža

Rukometaši Hrvatske jučer su počeli pripreme za Svjetsko prvenstvo koje 15. siječnja počinje u Dohi (Katar). Dio reprezentacije (Ivić, Štrlek, L. Šprem, Horvat, Vori, Musa, Brozović, Kopljar, Stepančić, Vuglač, Bičanić i Obranović) krenuo je iz Zagreba, dok će ostali (Alilović, Pešić, Ninčević, Čupić, Slišković, Gojun, J. Valčić i Karačić) stići izravno u Umag. Prvi dio priprema bit će do 30. prosinca, a završne pripreme, također u Umagu, počinju 2. siječnja kada će se priključiti Domagoj Duvnjak.

– Kreću još jedne pripreme za veliko natjecanje. Novost je što je izbornik najavio još jače pripreme nego inače pa ćemo vidjeti što nam je to pripremio. Još nismo razmišljali o suparnicima u skupini jer smo igrali u svojim klubovima. Ali već na putu do Umaga najprije ćemo razgovarati o Austriji, s kojom prvom igramo – rekao je Marko Kopljar, igrač PSG-a.

Nije cilj brzo otići doma

Hrvatska je favorit skupine u kojoj su uz Austriju još Tunis, BiH, Makedonija i Iran.

– Baš zato što smo favoriti bit će nam teže. Trebat će sačuvati i dovoljno svježine za nokaut-fazu. Posebno je bitna utakmica u osmini finala. Izgubiš je i ideš doma, a to nam sigurno nije cilj – istaknuo je Kopljar.

Osjeća li se umor igrača s obzirom na napore u jakim ligama?

– To ćemo vidjeti nakon prvih treninga. Zbog kazne u francuskoj ligi nisam igrao nekoliko utakmica pa sam malo odmorniji – našalio se malo na svoj račun Kopljar.

Igor Vori, kapetan reprezentacije, igrat će u Dohi na svom 14. velikom natjecanju. Tako velik broj nastupa nema nitko.

Austrija i BiH su opasnost

– Bitno da mi ne nedostaje motiva. Prvi sam put za Hrvatsku igrao u kvalifikacijama za SP 2002. godine. Uh, davno je to bilo. Skupina na SP? Nije lagana kao što netko misli. Skupina je takva da svatko svakoga može iznenaditi. Za mene su Austrija i BiH jako, jako opasne. Kod nas ima puno novih igrača, ali atmosfera je uvijek ista, a to znači sjajna – rekao je Igor Vori.

Rukometaše je ispratilo kompletno vodstvo Saveza predvođeno Sandijem Šolom i Zoranom Gobcem.

– Zasad su svi uredno ošišani – našalio se Gobac.

Komentara 1

SS
sokac sa drave
15:23 31.12.2014.

Igore godine nose svoje i ti igrajuci u napadu i obrani si vec nakon cetvrtfinala potpuno potrosen .Neznam zasto se kao zasluzni igrac ne zalozis za Renata Sulica jer svi znamo da je Sulic razliciti tip igraca i isto je jako dobar u obrani.Protivnicima bih bilo puno teze a ti bih imao snage za plufinale i finale.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije