Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
igor vori:

'To je zakon velikih brojeva, dugo nismo igrali ovako loše'

Igor Vori
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/2
26.01.2015.
u 09:52

Kada smo početkom drugog poluvremena preokrenuli rezultat, dostigla nas je nova nevolja, njihova obrana 3-3. Trebalo se mnogo kretati protiv takve obrane, kaže Karačić

Nakon pobjede naši igrači poletjeli su jedan drugome u zagrljaj, slavili su kao da su osvojili medalju. Ali, daleko je još do medalje... Slavili su što će dobiti priliku da igraju kvalifikacije za Olimpijske igre. Nije na odmet znati da je Hrvatska jedina iz skupine B koja je izborila četvrtfinale. Makedonija, Austrija i Tunis su ispali.

– Kada su Brazilci u prvom poluvremenu poveli, malo nas je uhvatila panika. Šut nas nije služio. Kada smo početkom drugog poluvremena preokrenuli rezultat, dostigla nas je nova nevolja, njihova obrana 3-3. Trebalo se mnogo kretati protiv takve obrane. Meni je nekako išlo, hvala Bogu – rekao je Igor Karačić, jedan od rijetkih koji je prolazio kroz brazilsku zonu.

– Najvažnije je da smo u četvrtfinalu. Bit će bolje – dometnuo je Karačić.

Domagoj Duvnjak postigao je posljednji pogodak, morao je pucati jer je prijetio pasivni napad.

– Što je rukomet. U skupini smo bili prvi s pet pobjeda i onda dođe eliminacijska utakmica, u tih 60 minuta mogli smo izgubiti sve dobro što smo prije napravili. Dobro je što nismo psihički pali kada je Brazil poveo s dva gola razlike i kada nas je brzo dostigao u drugom poluvremenu – ustvrdio je Duvnjak.

I Igor Vori, kapetan reprezentacije, nije skrivao sreću.

– Evo što se dogodilo kada su nas svi već vidjeli kao svjetske prvake. Nismo podcijenili Brazil. Ali, kada povežete ovako mnogo pogrešaka, promašenih sedmeraca i što sve ne, a suparnik to iskoristi, onda dođe do panike. Nije Brazil bezvezna reprezentacija. I na kraju krajeva, treba računati i na zakon velikih brojeva. Dugo nismo odigrali ovako lošu utakmicu. Dogodila se sada i sreća je da smo pobijedili – rekao je Igor Vori.

Damir Bičanić također se nije snašao u obrani 3-3.

– Pretrčavao sam ja njihovog prvog igrača, ali onda u jednom trenutku ne znaš koji te njihov igrač čeka, onaj kojeg si prošao ili neki sljedeći. Dobro je da je obrana izvukla stvar u drugom poluvremenu. Inače, odosmo kući – zaključio je Bičanić.

>>Pogledajte gdje Igor Vori zavlači ruku brazilskom rukometašu

>>Brazilci nezadovoljni suđenjem: 'Hrvatska je u čitavoj utakmici imala samo jedno isključenje'

 

Komentara 4

BA
balic
12:30 26.01.2015.

Cjela obrana treba vise raditi ,pogotovo kod presinga na 12metara tu skripi i curi kod nasih.. nemojmo sad sa kritikama pretjerivati ,nije bila bajna utakmica ali pored tako neugodnog protivnika ne mozes nista drugo ni ocekivati.. Lako je nama svima iz fotelje mudre svajete davat ako su uopce savjeti ,malo je tih koji znaju pravila igre u rukometu.. OK nisam ni ja veliki znalac ali zato se pokrijem usima i sutim.. Dobar savjet i ostalima.. ;)

MA
majeltomoguce
11:15 26.01.2015.

Pa recite već jednom glavni uzrok - nemamo zamjene na vanjskim pozicijama!!! Nije Goluža kriv što nije zvao Buntića, kriv je Drvoršak koji je upropastio Stapančića, Mandalinića, Šebertića i krila u Zagrebu!!! Recite istinu, kako vam nije žao gledati Kopljara koji ne može više hodati a mora igrati, jer Stepančić ne zna osim na 6-0 obranu (sam njegov pomoćni trener Saračević priznao to u prijenosu)!

SS
sokac sa drave
11:52 26.01.2015.

Kada smo vec kod glavni uzroka onda moramo naglasiti notornu istinu,a to je da su nam glavni igraci Vori Kopljar i Gojun bez takmicarske forme.Kao rezervisti u PSG-u posebno nam zakazuje sef obrane Gojun koji ustvari nije niti zasluzo poziv u repku.Pa ljudi sve golove primamo kroz sredinu gdje on brani.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije