Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PETAR METLIČIĆ:

Poljaci su nam mušterije, siguran sam da ćemo pokazati pravo lice

Petar Metličić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
28.01.2015.
u 10:15

– I prije prvenstva prognozirao sam da nas vidim u završnici, tako i dalje mislim – rekao je Metličić.

Jutarnja kavica, prelistavaju se novine, prepričavaju utakmice Svjetskog rukometnog prvenstva. Bili smo loši protiv Brazila, možemo protiv Poljske, mogao je Goluža napraviti ovo i ono... To su sportske slike Hrvatske ovih dana. Ali na splitskim Gripama, tik uz dvoranu, u omalenoj slastičarnici, legendarnom Bobisu, posebno, odabrano društvo. Kako i ne bi bilo. Prije jutarnjih treninga s klincima na akademiji Balić-Metličić trojac bivših reprezentativaca Pero Metličić, Dalibor Anušić i Ivica Maraš “vrte” zbivanja iz pustinje. Štuca se mnogima tamo u Kataru, u bazi kauboja. Legendarni kapetan Pero uvijek je bio taj, tako ga nekako doživljavamo, nema dlake na jeziku.

“Vladari” hrv. rukometa

– Bilo je loše, taj Brazil bio je naša najlošija utakmica na prvenstvu, ali valjda mora biti jedna takva. Znam kako to izgleda, ulog je bio velik, osmina finala, Olimpijske igre... Kad krene krivo, onda se i ruka skrati, to se najbolje vidjelo kod sedmeraca. Vidljiva je bila ta nervoza. A Brazil je bio dobro pripremljen, zaustavili su nam kontru i polukontru. Obrana je bila mekana, bez agresivnosti, napad statičan – nabraja Metličić.

Mrk je kad se sjeti Brazila, ali kad pogleda prema Poljskoj, onda se nasmije.

– Nećemo odigrati više tako loše, ako bude tako protiv Poljske, onda nećemo proći dalje. Ma nama te egzotičnije reprezentacije ne odgovaraju. Siguran sam da ćemo protiv Poljske pokazati pravo lice. To su naše mušterije, neka se hrabre sada prije utakmice. Neće biti tako poslije nje. I prije prvenstva prognozirao sam da nas vidim u završnici, tako i dalje mislim. Ždrijeb se otvorio, stvarno je ova naša strana lakša. Imamo šansu za finale, ova utakmica s Poljskom praktički je polufinale. Pobjeda nosi najmanje srebro – jasno će Metličić.

A Goluža? Kakav je izbornik? Kadrovska križaljka već je napravljena, akademija Balić-Metličić vladat će hrvatskim rukometom. Ivano koordinator, Pero izbornik.

– Nemoj sad o tome... Volio bih da više koristi klupu, ali s druge strane Goluža najbolje zna što se događa u momčadi, kakvo je stanje. Pustimo izbornika neka radi svoj posao.

U Bobisu nema drugog “akademca”. Ivano je bio u Kataru, sada je u Njemačkoj na pripremama. Ali na stalnoj je liniji sa svojima.

– Kaže da ga sve boli od treninga. I da će Hrvatska najbolje utakmice na SP-u tek odigrati – ubacuje se Maraš.

Taj je bio pravi nesretnik, igrao je u reprezentaciji 1999. godine na SP-u, a za onaj SP u Portugalu, kada je krenuo zlatni niz, bio je prvi prekobrojan. Mogao je barem mirovinu zaraditi.

Nedostaje agresije u obrani

– Ha-ha, ne žalim, nema veze. Neka mi razbijemo Poljsku pa ću biti zadovoljan. Nemaju šansi, nikakvih. Bolji smo na krilima, bolji na vanjskim pozicijama, bolji su nam vratari... Ne vidim kako bismo mogli izgubiti. A našim obrambenim igračima bekovi Poljske savršeno odgovaraju. Kad krenu blokade, bit će ih – optimističan je Maraš.

Anušić, majstor obrane, kako li je samo 2009. godine na onom našem prvenstvu sve lomio, očekuje još snažnije “zagrljaje” naših:

– Nedostaje mi agresivnosti u toj našoj obrani, pasivna je... A problem nam stvaraju pivoti, to se vidjelo protiv Brazila kada smo i s igračem više primali golove s crte. Volio bih protiv Poljske vidjeti obranu 5-1, njihova vanjska linija mogla bi imati problema s tom obranom.

>> Štrlek: U mom Kielceu Hrvati i Poljaci veliki su suparnici

Komentara 5

DI
Diners
12:26 28.01.2015.

Gospodo rukometaši! Nemojte izjavljivati ništa prije utakmice to je debilno. Što ako izgubite? Poslije utakmice davajte izjave i ne srljajte s izjavama jer protivnici opet čekaju u idućoj utakmici! Ako pobijedite-pobijedili ste! Ako izgubite-popušili ste! To je stvarnost. Navijamo danas za Vas. Sretno!!!

Avatar Pacov
Pacov
12:01 28.01.2015.

Ovo je tek sada prva prava utakmica. Sad ce biti ili nebiti. Imali smo najlaksu skupinu. Koliko vidim iz nase skupine nitko nije prosao dalje osim nas

BA
balic
12:14 28.01.2015.

Ma nek se Poljaci hrabre, i mi se hrabrimo..Tko se bude pametnije postavi,bude bolje igrao i branio taj ce pobjedit.. ja se nadam da cemo to mi bit..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije