Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
žestoki okršaj

Hrvatska na krilima Čupića i Štrleka do pobjede nad grubim Tunižanima

Hrvatska - Tunis
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/6
17.01.2015.
u 18:45

Kako se i očekivalo bio je to žestok okršaj u kojem su se Afrikanci isticali grubostima.

Hrvatski rukometaši nakon teške, ali zaslužene pobjede nad Austrijom, u drugom kolu skupine B SP-a u Kataru ponovno su slavili u dramatičnom susretu, ovog puta protiv Tunisa (28:25).

Kako se i očekivalo bio je to žestok okršaj u kojem su se Afrikanci isticali grubostima pa su im suci već u uvodim minutama isključili tri igrača. Do kraja su imali šest iskljkučenja, a Hrvatska pet.

Momčad izbornika Slavka Goluže dugo je slamala otpor Tunižana nošenih navijanjem 2000 fanatičnih navijača. Na odmor je Hrvatska otišla s golom prednosti (14:13), a u nastavku je polako 'lomila' momčad Seada Hasanefendića. Prednjačila su krila. Ivan Čupić bio je najbolji strijelac sa osam pogodaka dok je Manuel Štrlek postigao sedam golova.

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Domagoj Duvnjak povukao je ključne poteze na samom kraju i 'prelomio' utakmicu. Postigao je pogodak za 26:22 pet minuta prije kraja, a onda i oduzeo loptu što je označilo kraj Tunisa.

Mirko Alilović je prikupio 13 obrana. Kad god bi se Tunižani približili i izjednačili Mirko im nije dozvolio da prijeđu u vodstvo.

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Hasanefendićevu momčad predvodio je Bannour (9 pogodaka) za kojeg naša obrana nije imala rješenja, posebice u prvom poluvremenu. Proglašen je i igračem utakmice, iako po nama to su priznanje zaslužili neki drugi dečki...

Ništa za to, Hrvatska ima planirane dvije pobjede na početku SP-a dok je Tunis bez bodova. Sljedeći protivnik Hrvatske bit će Iran i to u ponedjeljak u 17 sati.

>>Ponovno smo odigrali neizvjesnu utakmicu, je li to prava Hrvatska?

>>Goluža se nakon pobjede ispričao, evo zbog čega!

>>Izbornik Tunisa: Nećemo biti grubi protiv Hrvata

>>Kad je teško - Karačić!

Komentara 22

PA
palamigya
17:33 17.01.2015.

Patientia na latinskom znaci : Strpljivost !!

PA
palamigya
17:35 17.01.2015.

To je problem ,da ja samo ovde mogu pratiti rezultat. Ajmo Hrvatska !

Avatar dr.mg.sc
dr.mg.sc
17:07 17.01.2015.

I mi smo ratoborni! Idemo do pobjede!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije