Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POGLED IZ DOHE

Gospodine Goluža, vrijeme je da odete!

Slavko Goluža
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/2
29.01.2015.
u 14:08

– Ostavka? Kakvo je to sad pitanje? Pa imamo još dvije utakmice, još smo u borbi za Olimpijske igre – rekao je ljutiti Goluža

Rukometaši Hrvatske nakon četiri uzastopna polufinala na velikim natjecanjima zaustavljeni su u četvrtfinalu svjetskog prvenstva u Kataru. Zaustavili su nas Poljaci (22:24). Od 2003. godine do danas samo dvaput nismo igrali četvrtfinale, 2007. godine na SP-u u Njemačkoj i četiri godine poslije, na SP-u u Švedskoj. Oba puta završili smo kao peti, oba puta nakon tih rezultata izbornici su preživjeli do sljedećeg natjecanja (Lino Červar, Slavko Goluža).

Presudili promašeni ziceri

Hoće li tako biti i sada, vidjet ćemo kada se reprezentacija vrati u Hrvatsku. No, istina je da je Slavko Goluža već svima dosadio i da bi velik broj Hrvata želio njegov otkaz. Gospodine Goluža, možda je vrijeme da odete.

Na pitanje je li ispadanje u četvrtfinalu neuspjeh, izbornik nije konkretno odgovorio.

– Imamo još dvije utakmice pa ćemo vidjeti.

Na pitanje je li odgovoran za ovaj rezultat koji će mnogi proglasiti neuspjehom, nije dao konkretan odgovor. Na pitanje je li ovoj reprezentaciji limit četvrtfinale, rekao je:

– Trebalo je doći do četvrtfinala. Kad napravim analizu, nakon SP-a, onda ću moći reći nešto više – istaknuo je.

A razmišlja li o ostavci?

– Kakvo je to sad pitanje? Pa imamo još dvije utakmice, još smo u borbi za kvalifikacijski turnir koji vodi na Olimpijske igre u Rio de Janeiro – rekao je Goluža.

Onda se izbornik malo okrenuo utakmici.

– Početkom drugog poluvremena trebali smo povesti s četiri, pet razlike kada smo serijom Domagoja Duvnjaka došli do plus tri. Obrana je bila savršena, Poljaci su izgledali izgubljeno. No, onda smo počeli promašivati zicere, a ključna situacija dogodila se oko 50. minute kada smo primili gol s dva igrača više kod 22:20 za nas, a odmah nakon tog pogotka suci su isključili Kopljara koji uopće nije taknuo njihova igrača. U samoj završnici promašili smo još nekoliko zicera, Čupiću je ispala lopta i to je bilo to – rekao je Goluža.

Izbornika su do sada na klupi držali rezultati – bronce na europskom (2012) i svjetskom prvenstvu (2013) te olimpijskim igrama (London). Lani je na EP-u bio četvrti. Reklo se tada da to nije loše jer ipak smo bili među prve četiri ekipe. No, nakon ispadanja u četvrtfinalu, Goluža je bliže nego ikada da ode. Što ga može spasiti? Peto mjesto, odlazak na Igre, a prije toga medalja na europskom prvenstvu u Poljskoj, u siječnju sljedeće godine. Može li to Goluža? Iskreno, jako teško.

Kriva je viša sila

– Sad me pitaju je li ovoj reprezentaciji limit četvrtfinale. Pa, ljudi moji, jedna je lopta presudila u utakmici s Poljacima. Ali i neke stvari su nas poremetile, viša sila. O tome ću kad završi turnir jer imamo još dvije utakmice – zaključio je izbornik.

Ima li goriva u ovoj reprezentaciji pokazat će utakmica s Njemačkom u petak, za plasman od petog do osmog mjesta. Eh, trebala je utakmica s Njemačkom biti utakmica polufinala, kao nekada 2003. i 2004. kada smo s njima igrali finale.

Komentara 33

NE
nebo
18:49 29.01.2015.

Tko god bio izbornik,mi se moramo nauciti da ne mozemo na svakom velikom natjecanju pobrati medalje

ET
etna47
12:33 30.01.2015.

SVI ONI KOJI DANAS KRITIZIREJU NAŠEG IZBORNIKA I NAŠE RUKOMETAŠE JE SAMO ONO BLA,BLA, BLA KAO DA BI NETKO OD NAS KOJI SMO SJEDILI U NAŠIM FOTELJAMA I OČEKIVALI POBJEDU ...POBJEDU VIŠE OD NJIH KOJI SU IGRALI I DALI SIGURNORNO SVE OD SEBE DA POBJEDE,ALI OKOLNOSTI,SREĆA, NESREĆA, PROTIVNIK, LOŠ DAN NISU DOZVOLILI DA JDEMO DALJE. SVE REPREZANTACIJE SU ISTO GAJILE NADE KOJE SU SE IZBORILE ZA S.-PRVENSTVO DA ĆE IZBORITI BAR JEDNU MEDALJU MNOGE SU SE VTATILE RAZOČARANE I PRIJE NAŠE R-EKIPE. OSTAVIMO SE NAKLAPANJA KAKO BI BILO DA JE BILO I SLIČNO. PUSTIMO TRENERA DA RADI SVOJ POSAO I DA INTRGRIRA MLADE SNAGE ZA SUTRAŠNJE POBJEDE. MEDIJSKE SENZACIJE NISU NAM POTREBNE,A I ONI NOVINARI KOJI TRAŽE I PIŠU SENZACIJE DOSTA SU "POMOGLI" SA SVOJIM PRITISCIMA DA U REDOVIMA NAŠIH MOMAKA ULIJU NEMIR...ZATO ONO MEDIJSKO BLA..BLA..

MN
Marijan Nikic-Pejic
17:12 29.01.2015.

mene zanima zasto je cervar otisao. Zasto ga se nije zadrzalo.Ako ova momcad vrijedi vise, a po imenima i klubovima gdje igraju, svatko ce reci da je njezin doseg od cetvrtog do prvog mjesta.Mislim da se goluza ipak nije najbolje snasao. Stoga ne trebaga sada stavljati uz zid srama ,nego potraziti nekog drugog strucnjaka.Goluza nije los trener, ali je ipak limitiran,.a to za hrvatske ambicije ipak je premalo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije