Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FESTIVAL U SVIBNJU I LIPNJU

Raspisan natječaj za Tjedan suvremenog plesa

08.02.2009.
u 22:47

Ljubitelji plesa i ove će godine, točnije od 25. svibnja do 3. lipnja, doći na svoje. Naime, to razdoblje predviđeno je za 26. Tjedan suvremenog plesa. Kako bi se izabrao što bolji program, Hrvatski institut za pokret i ples raspisuje natječaj za sudjelovanje na ovom poznatom festivalu koji će se održati u Zagrebu, Rijeci i Splitu.

Kako najavljuju iz instituta, bit će odabrane dvije programske cjeline u tri kategorije. Jedna od kategorija jest Samostalni cjelovečernji rad, a pravo na prijave imaju oni s najmanje tri do pet cjelovečernjih radova u profesionalnim uvjetima. Izvedba mora biti u trajanju od 60 minuta.

Kategorija Plesne skupine uključuje umjetnike koji svoje profesionalne radove mogu prijaviti u vlastitoj produkciji. Iz instituta naglašavaju da za svaku izvedbu koja je već negdje premijerno prikazana postoji uvjet da nije imala više od tri produkcije u Zagrebu te da u nije izvedena u najamnje 90 dana prije festivala.

Postoji i kategorija Samostalne mlade autore, a mogu se prijaviti mladi autori koji iza sebe imaju tri do pet objavljenih radova različitog trajanja i u profesionalnim uvjetima. U ovoj će se kategoriji odabrati najviše četiri autora s radovima u trajanju od 15 do 30 minuta, a prikazzat će ih se na istoj pozornici tijekom jedne večeri.

Sve ostale detalje vazane uz natječaj za ovaj festival možete provjeriti na službenim sranicama Tjedna suvrmeneog plesa.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?