Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LJUDI

Radnik traži 700 milijuna

17.04.2009.
u 17:50

Todorićev Agrokor suočen je ovih dana s neobičnom tužbom kojom Miroslav Mikuš iz Osijeka od koncerna traži nemalih 700 milijuna kuna! Spor je Mikuš pokrenuo još davne 1989. s Beljem zbog nezakonitog otkaza, ali slijedom neefikasnog pravosuđa i preuzimanjem Belja od strane Agrokora, danas milijunska odšteta prijeti Todorićevu divu. Mikuš je osječki branitelj u invalidskoj mirovini, otac dvoje djece koji skromno živi kao podstanar i strpljivo čeka presudu u svoju korist. Agrokor je Mikušu nudio nagodbu i isplatu 50 tisuća kuna, što je ovaj glatko odbio jer inzistira na svojim stotinama milijuna na koliko su mu dug s kamatama izračunali financijski vještaci Fine. Da mali čovjek ne baci veliku korporaciju na koljena brine se hrvatsko sudstvo koje je, piše business.hr, predmet upravo vratilo sa Županijskog na ponovni postupak pred Općinskim sudom. Čemu žurba, spor traje tek dvadeset godina.

Intervju sa samim sobom
Nakon što su mu članovi saborskog Istražnog povjerenstva iz redova HDZ-a zabranili razgovarati s novinarima o Rončevićevim kamionima, Nenad Stazić poslužio se lukavstvom. S objašnjenjem da poštuje tu zabranu odbio je sve pozive za razgovor s novinarima i kaže – počeo razgovarati sam sa sobom. Stazić je potom napravio i intervju sam sa sobom i objavio ga na svom blogu (stazicsdp.blog.hr) odgovorivši sam sebi i da strahuje da mu kolege iz povjerenstva ne zabrane misliti. Ili možda da pokušaju zabraniti pisanje blogova? Ili, zašto ne zabrane internet?

Pismo Rehnu iz Hrvatske
Povjerenik Europske komisije za proširenje Olli Rehn dobio je ovih dana pismo iz Hrvatske, ali ne ono koje je očekivao, u vezi graničnog spora i ulaska u EU. Pisao mu je Pavo Gagulić, bivši predsjednik zagrebačkog HDZ-a, kojem se sudi zbog zloporabe položaja i ovlasti. Gagulić se, pišu 24 sata, Rehnu žali na suca Ivana Turudića koji je naredio njegovo dovođenje na sudsku raspravu. Optuženik je naime prošli put nedolazak na ročište opravdao time što je otišao na duhovnu obnovu. Isprika kakva se rijetko čuje.

Billy Kid ima 13 godina
Današnja djeca brzo odrastaju, ali jedan dječak iz Karlovca, o kojem piše Slobodna, doista ima iza sebe impresivnu karijeru. Nažalost, kriminalnu. Mali je prije svog trinaestog rođendana uspio izvesti nekoliko oružanih pljački plinskim pištoljem i pritom opljačkati dva puta sportsku kladionicu, te po jednom samoposlugu i mjenjačnicu. U jednoj je akciji karlovački Billy Kid ispalio i metak. Kao takav, smješten je u zadarski Dom za odgoj djece radi opservacije, ali se ni tu nije dugo zadržao. Čim je doznao da mu je u Zadar došla djevojka, tri godine starija od njega, pobjegao je iz Doma. Pronađen je nakon četiri dana i vraćen u zadarski Dom, gdje je proslavio 13. rođendan. Razoružan.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?