Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon dva dana zastoja ipak se, nakratko, nastavlja proizvodnja u IGM-u

Radnici IGM-a: Ako plaća ne stigne do 15. lipnja, svi idemo u štrajk!

02.06.2009.
u 18:31

Nakon dvodnevne obustave proizvodnje, radnici IGM-a Tounj danas nastavljaju s radom.

Novo obećanje
Rezultat je to višesatnih pregovora radnika i poslodavca Ivana Pađena.

– Vlasnik je obećao da će jednu plaću isplatiti do 15. lipnja, a nakon toga izvijestiti zaposlene o mogućnostima isplate ostalih zaostataka. Dakle, sredinom lipnja trebala bi se uplatiti plaća za svibanj. Što se tiče plaća za ožujak i travanj, složili smo se kako će se one reprogramirati. Dogovoreno je i da se otplaćuju krediti radnika podignutih preko poduzeća – kaže sindikalni povjerenik SSSH Ivan Brozović.

Brozović je stigao iz Zagreba u Tounj kako bi legalizirao nenajavljeni štrajk radnika. Cjelodnevna pogađanja s vlasnikom IGM-a Ivanom Pađenom nisu, pak, urodila nikakvim dokumentom, već usmenim sporazumom.

– Ne mogu reći da će dogovor biti realiziran, no on je postignut pred 140 ljudi. Ako se plaće ne isplate, uslijedit će štrajk – ističe Brozović.

Duguje tri plaće
Podsjetimo kako su radnici prekinuli proizvodnju u ponedjeljak zbog neisplate plaća za veljaču, ožujak i travanj.

– Unatoč problemima IGM-a s nelikvidnošću, za koju su ponajprije odgovrna država i njezina poduzeća, radnika se mora platiti ili ga proglasiti viškom. Pađen tvrdi da će tvrtka u stečaj ako se pokrene štrajk, no i to je bolje od besplatnog rada – napominje povjerenik Brozović.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?