Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U povodu

Radeljak i kćer ubacio u 'reality show'

08.06.2007.
u 16:20

Bez obzira na to govori li Josip Radeljak istinu ili ne, njegova je kći žrtva. Što mu je, nakon bacanja vjenčanog prstena u studiju HTV-a, sada trebalo da u reality showu o usponu i raspadu njegova braka s Vlatkom Pokos ubaci i vlastito dijete. Kako bi se na njegovu mjestu proveo otac koji nije tako moćan kao on. Povratka više nema. Morat će se pokrenuti sav onaj mehanizam koji treba utvrditi je li dijete uistinu bilo žrtvom zlostavljanja "zločeste maćehe". Ili je žrtvom očeva ega.

Zašto je progovorio tek sad, a potporu je tražio od sina Lea i prijatelja, kad njegova kćerčica od toga više nema koristi. Taj "obiteljski pakao", Vlatkin "neživljiv" odnos prema djetetu, "nasilje u pravom smislu te riječi", kako to opisuju da bi onda Leo Radeljak to etiketirao i "gotovo neprimjerenim odnosom prema djetetu" traje više od godinu dana!? Što su dvojica muškaraca tako dugo šutjela i dijete izlagala takvoj trpnji? Zar su Vlatka Pokos i čast obitelji bile važnije od dobrobiti djeteta!? Je li se samo mačistički pravio važan kad je nakon uhićenja, minorizirajući sukob , rekao da se nema što svađati s njom jer on zapovijeda u svojoj kući.

A godinu dana nije bio u stanju zaštititi kćer. Je li govorio istinu kad je na početku tvrdio kako je riječ o sitnim razmiricama kakvih ima u svakom braku, s tim da su se u njihovu slučaju upleli i neki svisoka, ili tek sada govori istinu kad tvrdi da je u pozadini svega nasilje nad njegovom kćeri. Što se to u međuvremenu dogodilo da je ipak progovorio? Ne opravdava ga ni, kako se pokazalo pretjeran, strah od toga što je Vlatka Pokos iz njihova intimnog odnosa prodala medijima.

Egoistično je ako ga je na to ponukao objavljeni nalaz psihološkog vještačenja njegove kćeri koji vrlo pozitivno govori o odnosu djeteta i Vlatke Pokos, unatoč tomu što je i ona priznala da je koristila nedopustivu, iako u Hrvata omiljenu, odgojnu metodu "po guzi". Uzgred, pokazuje li dijete nesigurnost i manjak samopouzdanja zbog posljedica nesreće u kojoj joj je poginula majka, kako to Radeljak tvrdi u parnici u kojoj će kćer izložiti dodatnom psihološkom vještačenju kako bi eventualno dobio 130.000 kuna veću odštetu, ili zbog "zlostavljanja" Vlatke Pokos, ili zato što uz oca mora biti mirna i dobra. Zašto je "zapovjednik u svojoj kući" u obračun sa ženom uvukao i sina Lea koji se prvotno držao postrance pa istupio nimalo džentlmentski, iz čega se može iščitati da je, bez obzira na punoljetnost i obrazovanje, u vlasti svoga oca te da je puka formalnost što je na njega prepisao svu imovinu, a baš ništa na kćer.

I to bi mogao biti Radeljakov autogol u parnici o raspodjeli zajednički stečene imovine za trajanja (izvan)bračne veze Pokos Radeljak. A ako laže o nasilju, osramotio je kćer, sina i ženu.

Želite prijaviti greške?