Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NASTUP POZNATIH

R. Šerbedžija i M. Tadić 28. prosinca u Osijeku

08.12.2008.
u 17:57

Glumac svjetske slave Rade Šerbedžija i poznati gitarist Miroslav Tadić nastupit će 28. prosinca u 20 sati u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića u Osijeku.

Za ljubitelje šansone
Za ovogodišnje blagdane osječka će publika tako, među ostalim, moći čuti skladbu “Imam pjesmu za tebe”, koja se, kao i njihov glazbeni projekt istoga naziva, u izdanju Croatia Recordsa na tržištu pojavila sredinom lipnja.

Riječ je o glazbenome projektu objavljenome na CD-u, ali i gramafonskoj ploči, koji je prava poslastica za sve koji cijene šansonijerski izričaj. Prošlo je, podsjetimo, više od dva desetljeća otkako smo uživali u legendarnom albumu “Ne daj se Ines”, i bez obzira na to što je godina njegova izlaska davna 1985., mnogi su naraštaji stasali upravo uz te stihove uživajući u nevjerojatnoj Šerbedžijinoj ekspresiji.

“Ines” u novom ruhu
Novi uradak za buduće generacije, pak, donosi obrade narodnih ličkih, makedonskih i romskih pjesama, ali i ponajvećih hitova Arsena Dedića poput “Moderato Cantabile”, “Otkako te ne volim”, “Djevojka iz moga kraja” te, naravno, neizostavne “Ines” u novom ruhu. Na albumu se nalazi 13 pjesama koje aranžmanski gotovo u cijelosti potpisuje Miroslav Tadić, a među njima je i skladba “Oprosti, volim te” Drage Diklića, koja je doživjela praizvedbu u Šerbedžijinoj verziji točno 45 godina nakon što ju je autor prvi put otpjevao na Opatijskom festivalu 1963. “Imam pjesmu za tebe”, skladbu po kojoj je nazvan projekt, potpisuje Zlatan Arslanagić, a album donosi njezinu praizvedbu.

Za noseću skladbu “Imam pjesmu za tebe”, inače, Rade Šerbedžija snimio je i spot u režiji svoga sina Danila Šerbedžije. Spot je sniman u Los Angelesu i njegovoj okolici tijekom svibnja ove godine.


Želite prijaviti greške?