Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REDIZAJN

Provjerili smo što je novo na redizajniranoj Octaviji

aut_octavia_tx.jpg
import
28.10.2008.
u 09:43

Novo lice, i to u pravom smislu riječi, dobila je Škodina Octavia. Jer, prednji kraj češkog modela djeluje posve drugačije od onoga na pomalo dosadnoj izvedbi koja je još u prodaji. Ali ne zadugo, jer će je u prodajnim salonima redizajnirana Octavia smijeniti već u prosincu.

Tvorničke su cijene 1,5 posto veće su od dosadašnjih, pa se očekuje da će i prodajne cijene redizajniranog modela biti malo veće od 122.820 kuna, koliko sada stoji početna izvedba Octavije.

Redizajn je Octaviji donio detalje uobičajene za takvu obnovu modela - uz nova svjetla, novi kromirani obrub prednje rešetke, zategnutije vanjske linije, veće retrovizore, “čišći” stražnji dio, novi su i instrumentna ploča, centralna konzola, te audio i navigacijski sustav. Instrumenti su sada pregledniji, te sve zajedno djeluje elegantnije.

Materijali u unutrašnjosti malo su čvršći, kvalitetniji. U prednji svjetlosni sklop automobila uklopljen je naziv modela, što je detalj koji je prvi put predstavljen na Superbu.

Ponuda dodatne opreme proširena je xenon svjetlima s funkcijom dodatnog osvjetljenja u zavojima, a u standardnoj je opremi, pak, posljednja generacija ABS sustava.

Gama motora za redizajniranu Octaviju temelji se na postojećoj ponudi agregata. Ipak, izabrat će se moći i novi 1,4-litreni TSI benzinac od 122 konjske snage. Tijekom testnih vožnji u češkom Pilsenu dojmio nas se odličan automatski 7-brzinski DSG mjenjač. On će biti dostupan uz novi 1,4 TSI, te uz 1,8 TSI benzinski agregat sa 160 KS.

Kasnije će Scout izvedba te 4x4 modeli biti također na raspolaganju sa 6-brzinskim ručnim mjenjačem. Redizajnirana Octavia nudit će se s ukupno pet benzinskih i tri dizelska agregata, te ručnim i automatskim mjenjačima. Ponuda benzinaca sezat će od 1,4-litrenog motora sa 80 KS do vrhunca u obliku dvolitrenog TFSI agregata od 200 konja.

Dizelska ponuda obuhvatit će turbo motore od 105, 140 te 170 KS.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?