Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEPOVRATNA SREDSTVA Lov na turističke poticaje

Projekti za Turizam bez zapreka i Zelenu brazdu

18.11.2008.
u 17:48

KARLOVAC – Zelena brazda, Turizam kroz regije, Turizam bez zapreka, Manifestacije u funkciji razvoja turizma - najzanimljiviji su aktualni natječaji za dodjelu nepovratnih poticaja na koje ćemo se s projektima iz Karlovačke županije javiti Ministarstvu turizma – istaknula je direktorica Turističke zajednice Karlovačke županije Dina Begić. Kao novitet izdvojila je poučnu stazu na Petrovoj gori, koja će se početi uređivati, a bit će prilagođena osobama s invaliditetom.

– Riječ je o projektu Hrvatskih šuma. Staza će biti dugačka oko 390 metara, a imat će table s Brailleovim pismom, konktaktne linije za slijepe osobe, rampe za invalidska kolica i sanitarni čvor prilagođen osobama s invaliditetom. Prijavit ćemo projekte koji se uklapaju u turističku infrastrukturu, prije svega turističke tematske puteve, kao što su biciklističke staze, vinske ceste, cesta sira, a posebno fizičke osobe, koji svojim radom i trudom nastoje obogatiti turističku ponudu – kazala je Dina Begić.

Turistička zajednica grada Karlovca za financijsku potporu Ministarstvu će prijaviti Gastro projekt Božene Regvart Muić, Etno jazz festival, Ivanjski krijes, Sajam vlastelinstva Dubovac i Dane piva, odnosno manifestacije koje i sama podržava. Ministarstvo sufinancira do 50 posto vrijednosti projekta, odnosno od 100.000 do 500.000 kuna, ovisno o programu. Svi natječaji otvoreni su do 28. studenoga, a više se informacija može se vidjeti na internetskoj stranici www.mint.hr. (Ž. Š. Š.)


Želite prijaviti greške?