Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREMIUM INTERVJU: Tomislav Dragičević

Hrvat je jedan od najmlađih profesora tehničkih znanosti u Europi: 'Nakon Tesle i rata struja, kreirat ćemo novu revoluciju'

04.10.2021.
u 13:30

Tomislav je studirao na FER-u u Zagrebu gdje i doktorirao. Želja za znanjem odvela ga je u Dansku. Prvo u Aalborg, a onda je iz Kopenhagena stigla ponuda koja se ne odbija, s Danskog tehničkog sveučilišta na kojem danas predaje

Komentara 5

HA
hacker
15:34 04.10.2021.

Potreban je ogroman znanstveno tehnološki napredak da ne kažem revolucija na polju tehnike da se to ostvari do 2050 godine a ja to jednostavno ne vidim. Dakle supravodljivost na sobnoj temperaturi, nuklearne fuzijske reaktore ili reaktori na torij ako želimo biti zeleni tj. co2 neutralni do 2050 god. a sada je već 2021 god. Ako u idućih 15 godina ne bude revolucionarnog tehnološkog proboja u znanosti i tehnici ništa od želja "zelenih".

Avatar Barba
Barba
15:42 04.10.2021.

A s čim će ljudi obrađivati zemlju? Nema ni na vidiku traktora na struju. Sve sami "buzzwords". Moje je pitanje: da li je "sustainability" "sustainable". Mislim da je vodik gorivo budućnosti.

SC
Serious_Callers_Only
15:50 04.10.2021.

Većina te energije se potroši za ništa. Ljeti svima rade klimetine, kada dođu gosti onda opizde klimu na 16. Tu istu prostoriju onda griju dva upaljena laptopa koji neprestano vrte analitiku i marketing kad god su upaljeni a nisu u uporabi, recimo kada gost ode u Milnu i ostavi upaljen laptop. I klimu. Kada ti isti nekorisni i neupotrebljivi podaci stignu na kraj ulice gdje je router, više nisu u prostoriji sa dvije klime nego sa tri, a još nisu upoznali server i njegovih deset klima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?