Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rusija u zagrljaju Kine

Zapad bi trebao primijeniti 'obrnutu Nixonovu doktrinu' i pokušati dugoročno pridobiti Ruse

15.07.2021.
u 19:14

Vladimir Putin i njegov kineski kolega Xi Jinping prošlog su tjedna za pet godina produljili sporazum dviju država o prijateljstvu, i obje se zemlje slažu da su odnosi na razini koja nikada nije bila viša

Ključne riječi

Komentara 20

TE
Televizor
19:46 15.07.2021.

Rizična ruska politika. Kina ima 10 puta više stanovnika i 11 puta veći BDP, nalazi se na njihovim granicama, s vremenom će ih progutati ako nastave suradnju. Naprosto, nisu ravnopravni partneri.

SI
sisavac
20:55 15.07.2021.

Rusi i kinezi su ti koji se udružuju zbog nužde, jer zapad, u prvom redu amerika, je ispucala sve adute i bez sukoba ne može riješiti probleme koje ima, ogroman dug, silno enormno štampanje novca bez pokrića u realnoj ekonomiji, već iza stoji vojska. I baš zbog te vojske koja osigurava američke interese, se udružuju rusi i kinezi. Ne bi vjerovali, ali i indijci ulaze u taj savez, nema većih nacionalista od indijaca. Cilj zajednički jest svrgavanje amerike s vrha. Već je maknuta s većine stvari, realna ekonomija kine je veća od američke. Slijedi šok na zapadu.

Avatar Hazl113
Hazl113
20:10 15.07.2021.

Rusija niti sama ne zna u što srlja. Već dvadesetak Ruskih istočnih gradova ima većinsko Kinesko stanovništvo. Odite tamo pitat te Ruse kako se osjećaju. Pitajte pak Kineza na zapadu da li se žele vratiti u Kinu i zašto. Kina je najveća opasnost i da nema prvenstveno Amera već bi oni počeli sa aneksijom. Najprije Tajvanom, mada su oni izabrali samostalan put. Na svu sreću Indija im je susjed i u njima ustvari vide najveću pretnju. Putin pak igra više dvostruku igru, koja ipak ima mala otvorena vrata prema zapadu. Ono što je pitanje da li će onda zapad prihvatit takvu Rusiju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?