Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Unija osniva vojsku zbog straha da ju SAD ne ostavi na cjedilu

03.09.2021. u 08:09

Afganistan je bio poziv na buđenje. Strategija EU pod imenom “Strateški kompas” treba biti donesena u prvoj polovini 2022. godine

Ključne riječi

Komentara 32

CR
CrniP
09:21 03.09.2021.

Zajednicka EU vojska potrebna je kako bi se projicirala EU sila, a ne parcijalni anglosaksonski interesi. Koji je bio interes SAD u Afganistanu, osim povezati plin iz Turkmenistana u Pakistan, te zaokruziti Iran i Rusiju? Da su trazili teroriste trebali bi napasti Saudijce... I sto su vojne snageEU (osim VB) trazile u Afganistanu, osim bile kurtoazna potpora US? Zato EU treba vojsku za projiciranje vlastitih interesa.

Avatar bijeloanijebrašno
bijeloanijebrašno
08:28 03.09.2021.

I kako bi se zvala ta strašna vojna sila . Možda " Army of wellcome " !?

SI
sisavac
08:21 03.09.2021.

Pa najbolje da uđu u savez sa rusima, pa mogu komotno troškove za obranu svesti na troškove za grijanje ugrade ministarstva obrane i putne troškove ministra, eventualno 50ak mil eura godišnje za neku paradu i gađanje ćorcima. Tolika opasnost prijeti europi. Nisu u stanju sa policijom uči u no go zone u svojim gradovima gdje operiraju islamske bande, a umišljaju da su neka sila...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije