Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
02.03.2016. u 08:30

Kada se pak gledaju troškovi reprezentacije, najšparniji je Stanko Majdak, gradonačelnik Zlatara koji je u godinu dana potrošio samo 14.212 kuna ili nešto više od 2 kune po stanovniku.

Željko Lacković, gradonačelnik Đurđevca, najštedljiviji je gradonačelnik u Hrvatskoj, otkriva istraživanje portala gradonacelnik.hr. Lacković je na službena putovanja u godinu dana potrošio samo 323 kune ili jedva četiri lipe po sugrađaninu.

Kada se pak gledaju troškovi reprezentacije, najšparniji je Stanko Majdak, gradonačelnik Zlatara koji je u godinu dana potrošio samo 14.212 kuna ili nešto više od 2 kune po stanovniku. Posve na drugom kraju spektra nalazi se gradonačelnik Obrovca, “štedljivi” Ante Župan kojeg se sjećamo kada je ljetos poželio limuzinu s 270 konja vrijednu 255.000 kuna bez PDV-a, ali s trozonskom klimom.

Zadarski list piše da je prvi čovjek grada kojem je, da bi uopće funkcionirao, iz državnog proračuna za ovu godinu namijenjeno 2,59 milijuna kuna naših novaca, u godinu dana potrošio 239.534 kune na reprezentaciju. To je čak 55 kuna po stanovniku Obrovca (od kojih je 33 posto nezaposlenih) ili oko tisuću kuna za svaki radni dan u godini.

Župan je potrošio i 125.000 kuna na putne troškove, što iznosi 28 kuna per capita ili 700 puta više nego kolega iz Đurđevca. Nisu ni svi gradonačelnici isti. Neki su 700 puta jednakiji od drugih.

>> TOP lista: Evo koji se gradovi najviše brinu za svoje mlade obitelji!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije