Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Treba li još argumenata ZA euro? Ili ćemo se baviti besplodnim populizmom?

Brojanje novaca
Emica Elvedji/PIXSELL
19.07.2021. u 10:28

Uvođenjem eura ukida se valutni rizik povezan s tečajem kune prema euru. Glavnina štednje i kredita i tako je već u eurima. Past će kamate na kredite, nestaju troškovi mjenjačnica, Hrvatska dobiva pristup Europskom mehanizmu za stabilnost

Ključne riječi

Komentara 6

LA
Latigo
10:50 19.07.2021.

Zašto Danska, Švedska, Poljska, Mađarska i Češka ne uvedu euro? Oni ne izvoze?? Kako su nas prije 10-ak godina uvjeravali da samo treba ući u EU i sve će odmah procvjetati, tako nas sad uvjeravaju da čim uvedemo euro eto nas za čas na zelenoj grani. Naivčine neka vjeruju.

TH
theo
10:58 19.07.2021.

nisam protiv eura ali tako su rekli i za ulazak u eu da će se investicije povećati za x, a nisu se ....tko će odgovarati za sve ove laži? opet nitko

Avatar Dokman
Dokman
12:01 19.07.2021.

U Sloveniji su uspjeli spriječiti prekonoćni brutalni rast cijena, no tijekom 10 godina su cijene opet došle na razinu kakve su u npr Njemačkoj ili Austriji, no plaće nisu rasle za razliku od cijena. Tako da ne uvođenju eura, koristiti su gotovo pa neusporedivo manje od šteta po kvalitetu života, a o monetarnom suverenitetu kojeg na žalost nismo nikada koristili zbog klimavaca iz HNBa bolje da ne govorim..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije