Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
05.03.2016. u 16:54

Zasad ostaje nejasno koliko će premijerovo strpljenje trajati, odnosno kada će i on zahvaliti svima i dignuti ruke od svega

Odmah nakon objave rezultata posljednjih izbora bilo je jasno da je pred novom Vladom RH i hrvatskim društvom iznimno zanimljivo vrijeme. Realistima je također bilo jasno da će za kvalitetno funkcioniranje Vlade, kao i njenu dugotrajnost, biti potrebno puno političke mudrosti, strpljenja, razgovora i pregovora. Unatoč svemu, tada nitko nije mogao ni sanjati da ćemo više od mjesec dana od izglasavanja Vlade stručnjaka svjedočiti burnim reakcijama na imenovanja nekih ministara, nesporazumima, neznanju…

Stječe se dojam da smo u velikoj noćnoj mori ili masovnoj skrivenoj kameri, jer trećega objašnjenja za stvari koje se rade i govore jednostavno nema. Dovoljno je prisjetiti se imenovanja i smjene ministra branitelja Mije Crnoje kao i svih videozapisa, izjava i događaja oko ministra kulture Zlatka Hasanbegovića. Doznali smo i da ministrica rada i mirovinskog sustava Nada Šikić, čije ministarstvo ima proračun od 41 milijardu kuna, ne zna kako se puni državni proračun!!! Što pak reći o ministru gospodarstva Tomislavu Paneniću i optužbama da je otuđio 40-ak kvadrata stiropora iz tvrtke u kojoj je prije radio.

Međutim, posebno “zadovoljstvo” postalo je svakodnevno praćenje medija i izjava novih ministara i pojedinih saborskih zastupnika koji iz dana u dan “uveseljavaju” građane svojim izjavama, pogledima i mišljenjima. Gotovo da nema dana da ne svjedočimo nekoj novoj tvrdnji koja je potom danima predmet političkih prepucavanja i prozivanja. Mogli smo tako vidjeti i pozive prvoga potpredsjednika Vlade RH Tomislava Karamarka članovima HDZ-a da svaki dan izmole Očenaš kako bi im bilo bolje. Čitali smo i o razmišljanjima o Bogu ministra Predraga Šustara i ministrice Bernardice Juretić. Među saborskim se zastupnicima izjavama i idejama ističe Pero Ćorić koji se zalaže za uvođenje vojnoga roka, zaboravljajući da je njegov stranački kolega Ivan Tepeš služio civilni vojni rok.

Doznajemo i kako odnosi Domoljubne koalicije i Mosta ne samo da nisu “laki i romantični” nego i da nedostaje komunikacije, tako da čelnik Mosta Božo Petrov preko medija doznaje da je Milijan Brkić kandidat za ministra. Jedna od rijetkih koliko-toliko svijetlih točaka je premijer Tihomir Orešković koji očigledno nema snage i instrumenata za smirivanje odnosa između Domoljubne koalicije i Mosta, ali je zato znao ostaviti dobar dojam na njemačku kancelarku Angelu Merkel s kojom je razgovarao o gospodarskim planovima i rješenjima izbjegličke krize. Njegov englesko-hrvatski jezik sve je simpatičniji građanima (“građevinama”), koji samo žele bolji i kvalitetniji život. Zasad ostaje nejasno koliko će premijerovo strpljenje trajati, odnosno kada će i on zahvaliti svima i dignuti ruke od svega ne želeći više sudjelovati u ovoj noćnoj mori ili skrivenoj kameri u koju je uvučen i tijekom koje nije mogao postavljati svoje igrače.

>> Zbog djece je vrijeme za 'restart' hrvatskog društva

>> Ispred interesa Slavonije uvijek su interesi političara

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije