Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
18.08.2015. u 12:04

Ante Župan, gradonačelnik Obrovca, pohvalio se da je odustao od kupnje luksuzne limuzine od 270 konja s trozonskom klimom

Ante Župan, gradonačelnik Obrovca, pohvalio se da je odustao od kupnje luksuzne limuzine od 270 konja s trozonskom klimom, i to ne zbog pritiska ogorčene javnosti, nego jer im je odjednom preskup. Tako će umjesto auta vrijednog 255.000 kuna bez PDV-a, Župan naručiti limuzinu od 200.000 kuna, kako je rekao za 24 sata, jer "toliko realno imamo". Realno govoreći, mali Obrovac nema ni toliko jer je riječ o jednom od najsiromašnijih gradova u zemlji pa mu je stoga, da bi uopće funkcionirao, iz Državnog proračuna za ovu godinu namijenjeno 2,6 milijuna kuna našeg novca.

Direktor HAC-a priznao da se ne razumije u vinjete

Davor Mihovilić, predsjednik uprave HAC-a, nakon što već tri godine stoluje na čelu državne megakompanije, izrazio je u razgovoru za Jutarnji želju da "vidi opsežnu analizu koja će pokazati je li isplativo uvođenje vinjeta". Zašto si želju nije sam ispunio u protekle tri godine otkako ga je nadležni ministar Hajdaš Dončić instalirao da vodi HAC posve je nejasno jer u milijunskim troškovima HAC-a izrada studije o uvođenju vinjeta bila bi tek kap u moru i mnogo korisnija od, primjerice, 10 besposlenih naplatničara na čvoru Vučevica. "Nisam veliki stručnjak za vinjete", pojadao se na kraju Mihovilić koji je, nota bene, na sadašnju funkciju imenovan s mjesta – direktora Sektora za naplatu cestarine.

Premijer bi začepio već začepljeni projekt

Zoran Milanović, predsjednik Vlade, pojasnio je stav o eksploataciji plina iz Jadrana. "Najprije istraživanja, a kada utvrdimo da imamo plina, onda ćemo to sve začepiti." A stranci su već unaprijed "začepili" financiranje istraživanja.

Ni rođeni otac ne zna gdje je Jakov Kitarović

Ivo Kitarović, umirovljeni profesor i otac Jakova Kitarovića, supruga hrvatske predsjednice, izjavio je za 24 sata da "najiskrenije ne zna gdje mu je sin" i time otvorio temu gdje se krije prvi gospodin. Predsjednica Kolinda Grabar–Kitarović u usporedbi sa svojim prethodnicima iznimno se rijetko pojavljuje u javnosti sa suprugom. Koliko je predsjednica vješta u privlačenju medijske pažnje, toliko je profesor Jakov vješt u izbjegavanju kamera. Ipak, mogao bi barem ocu javiti gdje se krije.

>> Bandić u ruke uzeo šmrk, a predsjednica kormilo

Komentara 4

J3
j38k32
16:16 18.08.2015.

Nije to pitanje dali oni imaju novca, Hrvatski proracun ima dosta novca, i oni to znaju.

Avatar davcro
davcro
18:34 18.08.2015.

Kad sa tuđim novcima raspolažeš ne gleda se isto kao sa svojima. Primjera ima na stotine u našoj državi, u svakom gradu i općini, na svim pozicijama

Avatar ARENA
ARENA
15:22 18.08.2015.

Nije sve u novcu...nešto je i u nekretninama....upsss pokretninama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije