Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
23.02.2016. u 08:45

Arsen Bauk, bivši ministar uprave, najpoznatiji štediša među hrvatskim političarima i kandidat za novog bračkog pučkog sveca, u četiri godine uštedio je oko pola milijuna kuna.

Arsen Bauk, bivši ministar uprave, najpoznatiji štediša među hrvatskim političarima i kandidat za novog bračkog pučkog sveca, u četiri godine uštedio je oko pola milijuna kuna. Uvidom u njegove imovinske kartice vidljivo je da Bauk na računima ima 969.000 kuna i 81.000 eura što je za 293.000 kuna i 28.000 eura više nego prije ministarskog mandata.

Rezultat je naoko impresivan, ali usporedba Baukovih imovinskih kartica govori da je naš štedljivi Bračanin zapravo podbacio. Bauk je više uspio staviti u banku kao oporbeni zastupnik u mandatu HDZ-a (2007. – 2011.) kada je u 4 godine uštedio oko 600.000 kuna, što je dobrih 100 tisuća više nego kao ministar u mandatu SDP-a (2011.-2015.) premda je remen opet stegnuo do maksimuma.

Pojednostavljena matematika govori nam da je Bauk mjesečno za štednju odvajao oko 10.400 kuna od svoje ministarske plaće koja je iznosila 15.300 kuna neto. Drugim riječima, da bi mogao nešto uštedjeti, šparni ministar preživljavao je u Zagrebu sa samo 4900 kuna mjesečno. Kako je ministru uspijevalo preživjeti mjesec s manje od pet tisuća kuna, posebno je pitanje, a odgovor bi sigurno zanimao i građane s prosječnom plaćom koji jedva spajaju kraj s krajem.

>>Milanović više nema drugi stan, auto ni štednju, a Lalovac konvertirao švicarce

>>MOST prozvao zastupnike koalicije Hrvatska raste, SDP-ovac im odgovorio nimalo ne birajući riječi

Komentara 3

Avatar deziderij
deziderij
10:49 23.02.2016.

Nema smisla komentirati bilo što o ovom minornom liku. Taj je toliki jad i uvrnuta spodoba da nemam volje više bilo što napisati.

DU
Deleted user
12:25 23.02.2016.

E moj Edi, dva umirovljenika sa ovim manjim iznosom prežive cijeli mjesec, ne kopaju po kantama i još uštede. A koliko znam Bauk ne živi sam.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije