Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
'Da, mog su brata mobilizirali u krajiškoj vojsci, a moja braća su i oni koji su stradali u padu Vukovara' Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL

'Da, mog su brata mobilizirali u krajiškoj vojsci, a moja braća su i oni koji su stradali u padu Vukovara'

Veteran hrvatske političke scene u jedinstvenom intervjuu govori o odrastanju u malom selu, o prvim susretima s nacionalizmom, o bratu u krajiškoj vojsci, o partiji, Tuđmanu...
11. srpnja 2021. u 18:20 123 komentara 108764 prikaza

S jednim od najdugovječnijih političara na hrvatskoj političkoj sceni Miloradom Pupovcem već se dugo vremena dogovaram za životni intervju. No ovaj veteran političke scene je vječno zaposlen, a često mu je posao braniti se od napada političkih neistomišljenika, pa smo i ovaj intervju odgađali gotovo godinu dana. I evo ga konačno. Ovo nije moj prvi intervju s njim, nadam se ni posljednji, ali svakako najopširniji jer mi je opisao svoj život dječaka u malom selu u zadarskom zaleđu, s ocem veterinarskim tehničarom, svoje prve susret s nacionalizmom, pa susret sa Zagrebom u koji se zaljubio u studentskim danima i u njemu ostao do danas, a pričali smo i o njegovu bratu koji je bio mobiliziran u okupiranom području, njegovim susretima s Tuđmanom... o svemu pomalo do danas.

SERBIA-ZRENJANIN-CHINA'S LINGLONG-CEREMONY
VELIKA ANALIZA
Srbija je dvostruko siromašnija od Hrvatske i u TOP tri zemlje u koje ulažemo
Zagreb: Na glavnom Trgu održan je Festival slobode 2.0
PREMIUM ANALIZA
Hrvati se ponašaju antivakserski, tipično za istočnu Europu
Protest against enthronement of Bishop Joanikije in Cetinje
PREMIUM KOMENTAR
Crna Gora je najopasnije mjesto u Europi. Kaos može pogoditi Dubrovnik
  • Korumpirani:

    Hvala večernjem što su uveli premium naplatu da ne moram čitati ovo..Niste trebali ni naslov staviti do kraja

  • Sparks18:

    U njegovom selu nitko nije mobilizirann, svi su se prijavili dobrovoljno, a on je ostao spavač spreman na pomoć kad bude potrebno.

  • TerMInator:

    Mobilizirali ga kaže, a tko ga je mobilizirao? Koja država ga je mobilizirala i u koju svrhu?? Tko je i je li mobilizirao Predraga Mišića ili je taj vitez odgovorio sam potrebi i zovu Domovine. Ovaj manipulator treba što prije ... prikaži još! začepiti pogana usta i slomiti mu isukane očnjake.