Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Zna se što treba napraviti s Bleiburgom. Jedno mjesto u Hrvatskoj je puno veće stratište

28.11.2021. u 18:12

Bleiburg je u emigraciji često pretvaran u mitomaniju, prvenstveno što se tiče broja žrtava, slično kao i Jasenovac

Komentara 3

ST
stefj
18:50 28.11.2021.

Bleiburg je bio simbol svih komunističkih žrtava, a ne samo onih stradalih tamo. Budući da je ovdje bio totalitarni režim koji je te žrtve i napravio, nije bilo moguće raditi komemoraciju unutar granica tadašnje Jugoslavije... Sada, nakon što je Austrija podržala te zločine, treba seliti komemoraciju negdje drugdje. Pitanje je jedino da li je razbiti na više komemoracija ili jednostavno obilježiti danom žalosti i položiti vijence na mjesta stradanja... Uglavnom, postiglo se ono što se željelo, nema više jednog mjesta kao simbola žrtava komunizma...

VI
Vivian
23:21 28.11.2021.

Sve dok pokroviteljstvo nisu preuzeli nasljednici onih koji su pocinuli zlocine, komemoracije su se odrzavale mirno i dosojanstveno.

ST
stanoe
21:28 01.12.2021.

Ta komemoracija je potrebna samo ustasoima nakon sto su ponovo podigli gflavu i unistili drzavu mnogo bolju nego su sposobni napraviti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije