Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Premium Kolumne

Agresori na slobodi, žrtve u Haagu. Sud ispravlja nepravdu

Međunarodna zajednica, koja ima potrebu oprati savjest za nečinjenje u ratu, osobito za genocid u Srebrenici, opet čini nepravdu.
07. veljače 2017. u 08:58 1 komentara 12998 prikaza
Vojislav Šešelj
Foto: Srđan Ilić/PIXSELL

Kada nekada studenti prava budu izučavali haaške procese, teško će shvatiti da su se Vojislav Šešelj i drugi ideolozi velikosrpske agresije slobodno šetali i upravljali Srbijom, dok su Prlić i ostali Hrvati, žrtve te agresije, bili zatočeni u Haagu. Optuženi su za zločinački pothvat koji se temelji na misterioznom dogovoru Tuđman Milošević. Pa čak i da je postojao, nakon njega dogodila se srpska agresija na BiH i RH te su Hrvati s 99 posto glasovali na referendumu za cjelovitu BiH. Samo ova dva događaja ruše sve optužbe. Bude li pravde, Prlić, Praljak, Petković, Stojić, Ćorić i Pušić, koji su (nepravomoćno) dobili 111 godina zatvora, u drugostupanjskom postupku u studenome bit će oslobođeni.

Jednako kao i Haag, tako i bošnjačke elite moraju zaustaviti žestoku političku i pravosudnu kampanju protiv Hrvata. U ratu su, s područja koja je kontrolirala Armija BiH, protjerali 170 tisuća Hrvata (Srbi 140 tisuća). S politikom progona nastavili su i u miru. Nepravomoćne presude u Haagu već se koristi za kolektivno nametanje krivnje. One su i “oružje” u izgradnji bošnjačke unitarne države. Kada bi presuda o udruženom zločinačkom pothvatu bila konačna, tek tada bi Hrvati bili potpuno razvlašteni. I vjerojatno bi na temelju te presude Bošnjaci odmah pokrenuli tužbu za agresiju RH nad BiH.

Bakir Izetbegović 'Bespotrebne tenzije' Bošnjaci žele reviziju presude protiv Srbije, Srbi prijete blokadama

Što službeno Sarajevo misli o Hrvatima, najzornije govori njegov odnos prema Hrvatima u Haagu. Umjesto da o svojim državljanima skrbe, oni ih progone. Odnose se prema njima kao strancima, neprijateljima. A kad su u pitanju oni malobrojni optuženi Bošnjaci, onda koriste sve državne resurse da ih zaštite. Istodobno se vodi neviđena kampanja o agresorima i žrtvama. Zna se tko je tko. I svima je presuđeno prije suda. Tko od Hrvata u takvom ambijentu može u Haagu, a osobito pred državnim Sudom u Sarajevu, očekivati pošteno suđenje?

Kad neće drugi, istinu o Haagu rasvijetlit će sami haaški uznici. Jadranko Prlić upravo je napisao knjigu na čak 1600 stranica. Prije njega to su učinili Praljak, Ćorić... Hrvatski zatvorenici u Haagu ondje su završili samo zato što su bili na dužnostima u Herceg-Bosni. Iste one republike koja je u Washingtonu postala temelj Federacije, a potom i daytonske BiH. Ako se optuži Herceg-Bosnu za udruženi zločinački pothvat, onda će se, po analogiji, moći ustvrditi kako je BiH nastala na temeljima zločina.

Međunarodna zajednica, koja ima potrebu oprati savjest za nečinjenje u ratu, osobito za genocid u Srebrenici, opet čini nepravdu. U pokušaju političkih korekcija vlastitih pogrešaka kažnjava najslabije. Pravnici vjeruju kako će pravda pobijediti i kako će hrvatska “šestorka” ovoga Božića biti doma. Njihove ispražnjene ćelije trebaju nastaniti stvarni zločinci. Ideolozi rata i oni koji su okrvavili ruke. Njih ima u svim narodima i vojskama. Mnogi se sada slobodno šeću ulicama i upravljaju državom za koju su htjeli da bude “velika”. Zaštićeni su pravdom jačega. Za sada.  

>> Što se krije iza tužbe koju Bošnjaci podižu pred sudom u Haagu  

JAVIO SE IZ AUSTRALIJE
Geofizičar objasnio što se seizmološki dogodilo u Zagrebu 22. ožujka
Divaaa
BEAUTY OTKRIĆE
Konačno sam pronašla rutinu za čišćenje i njegu lica
  • Avatar ČUBE
    ČUBE:

    Sad kad se ćosavi konačno oslobodi strahova da opet bude neka nova balerina možda mu i brada naraste te postane pravi vojvoda