Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Preminuo ravnatelj Hrvatskog audiovizualnog centra Albert Kapović

20.12.2008.
u 11:20

Nakon kratke i teške bolesti, u Zagrebu je u petak 19. prosinca u 52. godini života preminuo ravnatelj Hrvatskog audiovizualnog centra Albert Kapović, priopćeno je danas iz Ministarstva kulture.

Albert Kapović rođen je 1957. u Livnu, Bosna i Hercegovina. Diplomirao je 1984. na Odsjeku za organizaciju scenskih i kulturno-umjetničkih djelatnosti na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu. Radio je kao producent slovenskom Gledališču Sester Scipion Nasice te kao producent redakcije Programa za djecu i mlade RTV Ljubljana. Od 1986. radio je kao organizator, producent i dokumentalist na više od dvjesto različitih projekata (cjelovečernji dokumentarni filmovi, TV-filmovi i drame, TV-magazini, reklame, izravni prijenosi...), većinom za hrvatsko i francusko medijsko tržište.

Bio je jedan od utemeljitelja i glavni tajnik Hrvatske udruge producenata te direktor produkcije Zagreb filma.

Od pristupanja Republike Hrvatske Fondu Vijeća Europe za potporu koprodukcijama Eurimages bio je hrvatski predstavnik u tom Fondu. U kolovozu 2007. imenovan je za privremenog ravnatelja Hrvatskog audiovizualnog centra, a u lipnju 2008. i za ravnatelja HAVC-a, kaže se u priopćenju.

(Hina)

Želite prijaviti greške?