Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ples i pjesma za sve naraštaje

Premijera: Mjuzikl 'Svaki pas ima svoj dan' u Trešnji

02.02.2009.
u 17:12

Slavodobitnica lanjske Nagrade hrvatskoga glumišta redateljica Dora Ruždjak Podolski ostvarila je ponovno lijep, mudar, zaigran, promišljen i skladan mjuzikl u zagrebačkom Kazalištu Trešnja: “Svaki pas ima svoj dan”.

Dramatičar Dubravko Mihanović posvećuje ga svom psu Arixu, ali u tom se tekstu svi prepoznajemo iako su ponajvećma junaci kojekakvi psi, mahom mješanci i uličari. Skladatelj Dinko Appelt neopterećeno je miješao originalni glazbeni izričaj s country i blues motivima, čak je i vrlo uspješno gradio reperske prizore koji nisu tek prilika za glumačke i plesne predahe, već svaki song razvija radnju do neočekivana, iznenađujućeg preokreta.

Mihanović zna što će i kako će s brojnim likovima koje je stvorio. Roman Šušković Stipanović blistavom predstavom završava svoj ravnateljski mandat, a tragove mjuzikala Zvjezdane Ladike neskrivene nalazimo i u ovom “Psu” koji je lijepa uspomena na tu samozatajnu učiteljicu i odgojiteljicu kazalištem i za kazalište.

Radovan Ruždjak zaigrao je s velikim i raspjevanim, snažnim ansamblom i jedino je velika šteta to što se glazbenici poput Ante Mažurana ne vide, jer muziciranju uživo nema nadomjestka. S “Psom” mogu suosjećati svi naraštaji.

Želite prijaviti greške?