Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'isti ljudi koji kradu'

Stazić se obrušio na Kolindu: Glas za nju glas je za Ivu Sanadera!

Nenad Stazić
Foto: Zarko Basic/PIXSELL
1/5
02.01.2015.
u 13:58

Na primjedbu novinara da nije iznio niti jedan dokaz koji povezuje Grabar Kitarović i krađu javnog novca, Nenad Stazić je samo rekao: “Ona je za sve to znala kao i svi drugi u stranci. To su isti ljudi, HDZ se nije promijenio"

Glas za Kolindu Grabar Kitarović glas je za Ivu Sanadera, sukus je cijelog niza optužbi na račun HDZ-a i njihove predsjedničke kandidatkinje Kolinde Grabar Kitarović, koje je u sjedištu SDP-a iznio SDP-ov potpredsjednik Sabora Nenad Stazić.

Kaže kako je SDP sazvao presicu da bi upozorio kako se 11. siječnja u Hrvatskoj može dogoditi zaborav. Stazić je naglasio kako SDP ne želi da se dogodi zaborav, da laž postane istina, i zato poziva sve birače da izađu na birališta kako se na vlast ne bi vratila stranka koja je i koja bi opet pokrala Hrvatsku. Stazić tvrdi da će HDZ, ako se vrate na vlast, zaustaviti sve istrage kako bi dalje nesmetano krali Hrvatsku.

– Ovo je njihov pokušaj da se vrate na vlast. Da se zaustave sve istrage i da nastave tamo gdje je Sanader stao, da nastave krasti – rekao je Stazić i dodao da zbog HDZ-a hrvatski jezik treba novi padež - “koruptiv” koji odgovara na pitanje kome i koliko! Stazić cijelu političku karijeru Kolinde Grabar Kitarović veže uz osuđenog bivšeg premijera Ivu Sanadera.

– Ona je diplomirala 1993. godine i odmah počela raditi u Ministarstvu znanosti i tehnologije na čelu kojeg je tada bio Ivo Sanader. Tu počinje njihova trajna i duboka veza. U istoj godini sa Sanaderom prelazi i u Ministarstvo vanjskih poslova kao savjetnica u uredu zamjenika ministra, dakle Ive Sanadera. Kasnije, 1997. godine, Kolinda Grabar Kitarović poslana je u naše veleposlanstvo u Kanadu. Sva imenovanja radio je predsjednik Franjo Tuđman, a Sanader je bio šef ureda predsjednika. Kasnije je, 2003. godine Ivo Sanader stavlja na listu za Sabor, ona ulazi u Sabor ali zajedno za njim odlazi za ministricu u njegovu Vladu. To je zlatno doba Ive Sanadera. Tada počinje ona strašna krađa javnih poduzeća. Izvlači se novac iz Hrvatskih šuma - 2,5 milijuna kuna, HEP - preko sedam milijuna, MUP-a, Ina, HAC - 16 milijuna kuna, Pošta - preko pet milijuna kuna... – nabrajao je Stazić, a potom podsjetio na obrazloženje osuđujuće presude Ivi Sanaderu i HDZ-u kao stranci za izvlačenje novca iz javnih poduzeća u kojem sutkinja nije prihvatila tezu kako nitko ništa u HDZ-u nije znao.

– Cijelo to vrijeme pljačke Kolinda Grabar Kitarović je bila dio ekipe Ive Sanadera, ona je njegov najuži izbor, i ne može tvrditi da ništa nije znala. Ne može reći da nije znala da se u stranačkom sefu nalaze vreće pune pokradenog novca. Sve je to morala znati Kolinda Grabar Kitarović – tvrdi Stazić. Podsjetio je i na njen mandat hrvatske veleposlanice u Washingtonu.

– Kako se ponašala Kolinda Grabar Kitarović u Washingtonu? Pošteno? Ne, kao tipičan HDZ-ovac! Njen suprug vozio je službeni auto kao da je njegov godinu i pol dana. Njen prethodnik Neven Jurica, još jedan HDZ-ov lopov, kao veleposlanik Hrvatske u SAD-u pokrao je novac da bi mogao kockati – sipao je optužbe Stazić.

Na primjedbu novinara da nije iznio niti jedan dokaz koji povezuje Grabar Kitarović i krađu javnog novca, Nenad Stazić je samo rekao: “Ona je za sve to znala kao i svi drugi u stranci. To su isti ljudi, HDZ se nije promijenio”.

>>Josipović objavio programsko pismo: Grabar-Kitarović i HDZ izvor su problema, a ne rješenje

>>'Da je Karamarko predstavljao ovaj program, na prezentaciji bi pisalo Fimi-media'

Komentara 302

Avatar navijač
navijač
14:07 02.01.2015.

Fuuuuuuujjj gade!

RE
retfala
14:05 02.01.2015.

hajde ti Staziću malo na Brijune po 7 kuna i lakše s rakijom...

DU
Deleted user
14:14 02.01.2015.

"Stazić je naglasio kako SDP ne želi da se dogodi zaborav..." Pa ono, jedino i znate plašiti narod ustaškim gujama, klerofašistima, lopovima iz HDZa ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije