Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osvojio 16,42%

Sinčić: Podcijenili su me, Josipoviću sam oteo pobjedu u prvom krugu

Ivan Vilibor Sinčić
Foto: n1.com
1/9
29.12.2014.
u 08:59

Na pitanje za koga će glasovati u 2. krugu predsjedničkih izbora, Sinčić je rekao kako ili neće će izaći na izbore ili će listić učiniti nevažećim

– Rezultat izbora je veoma impresivan i ponosan sam na sve naše ljude koji su sve to izgurali, napravili smo nemoguće još jedanput – rekao je Ivan Vilibor Sinčić u emisiji Novi dan na N1 televiziji. Istaknuo je kako je svjestan da je u njegovih više od 16 posto glasova koje je osvojio svaki šesti čovjek koji je izašao na biralište.

– Stalno me pitaju što s tim ljudima, a ja im kažem: ljudi odlučite prema svojoj savjesti, ja ne mogu iz savjesti podržati nikoga jer se borim protiv tih stranaka. Iznevjerio bih sve moje ljude kada bih dao takvu preporuku – dodao je Sinčić i rekao kako nakon rezultata s njim nije kontaktirao ni jedan kandidat.

Naveo je i razloge svog rezultata u prvom krugu predsjedničkih izbora. – Već tri godine djelujemo i radimo, do izbora je o nama bilo objavljeno 250 do 300 članaka, bili smo gosti u emisijama, jedini koji smo nešto ozbiljno radili osim ove dvije stranke. Tu je i bunt, ljudima je dosta ove dvije stranke, oligarhije i jednih te istih lica 20 godina. Treća stvar je naš program, pitanja koja se guraju pod tepih. Da se nismo mi pojavili i dalje bi se nalazili u kaljuži od prije 20 godina – rekao je Sinčić.

Podcijenili su me, od samog početka su računali na njihove milijune, članove stranaka i šest mjeseci prednosti. Odnos uloženog i dobivenog je daleko u moju korist, dobio sam 20% više glasova nego potpisa. Kad bi gledali količinu novca i ljudstva, daleko je sve to u našu korist – rekao je kandidat Živog zida. Otkrio je i kako su u kampanju ušli s oko 100.000 kuna.

– Ušli smo u kampanju sa 25.000 kuna i 80.000 kuna u uslugama. Da smo imali više novca, napravili bismo bolji rezultat – rekao je.

Foto: Petar Glebov/PIXSELL

(Foto: Petar Glebov/ PIXSELL)

Na pitanje za koga će glasovati u 2. krugu predsjedničkih izbora, Sinčić je rekao kako ili neće izaći na izbore jer bi u tom slučaju morao ''potegnuti do Karlovca'' ili će listić učiniti nevažećim što, kako je rekao, preporučuje i svojim biračima ili neka glasuju po savjesti.

Govoreći o odlučujućim momentima za 2. krug, Sinčić je rekao kako će dvoje kandidata sada zbog njega promijeniti retoriku. – Moji glasači imaju teme koje ih zanimaju i ovisi o tome što će oni reći o tim temama i koliko će to privući biračko tijelo. No, da ih mi nismo prisilili, oni te teme ne bi ni spomenuli – izjavio je Sinčić i otkrio kako su i u Živom zidu radili analizu po kojoj zaključuju da su Josipoviću oteli pobjedu u prvom krugu. – Dio su glasači koji inače ne bi ni izašli na izbore, a dio smo oteli Josipoviću, Grabar-Kitarović i Kujundžiću.

Na pitanje čime će se baviti sada nakon izbora, Sinčić je rekao kako je on oduvijek mnogo radio i na sebi i na ljudima oko sebe. – Nastavit ću sa svojim aktivnostima, uzgojem egzotičnog voća, i na fakultetu i na poslu, strankom i udrugom, a sljedećeg mjeseca pokrenut ćemo vlastiti portal. Zvat će se Stvarnost, imat će svoje rubrike, ono o čemu se ne govori i dnevnu politiku – otkrio je Sinčić.

S obzirom na to da je najavio izlazak na parlamentarne izbore, Sinčić je rekao kako bi htio surađivati s novim ljudima koji su se pojavili, poput Mosta iz Metkovića, Vrgorca, Stipom Petrinom i svima koji se protive dvostranačkoj oligarhiji. – Trebamo se okrupniti i zajedno napasti, ne bih htio da razvodnimo glasove. Neću ništa učiniti da razočaram postojeće birače, možda odemo samostalno, možda kao koalicija, ali suradnje će biti – zaključio je.

>> Razlika između Josipovića i Grabar Kitarović samo 1,24%

>> Koliko je glasova Ivan Sinčić uzeo Ivi Josipoviću?

Komentara 72

SP
Spezispezi
09:15 29.12.2014.

Eto ja sam glasovao za Sinčiča, a ni u ludilu neću dati glas Josipoviću i Milanoviću. Nebi rado niti Kolindi, ali kad već nema drugog izbora onda manje zlo. Žena je pa ima šanse nešto napraviti.

DU
Deleted user
09:25 29.12.2014.

Josipović je lažni "social demokrata"on i njegova elita nisu nikad osjetili glad,blokirani račun ili devalžaciju,cjeli svoj život žive u izobilju a sama vrijednost njegove imovinske kartice (preko 7,5 milona) potvrđuje ovu činjenicu!

DU
Deleted user
09:16 29.12.2014.

... a u drugom krugu Yusipoviću će pobjedu oduzeti Kolinda

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije