Naslovnica

Predsjedniče, vaš je postupak bizaran

Imenovati Matvejevića osobnim izaslanikom predsjednika za bilo što, nakon svega, apsurdno je
30. srpnja 2010. u 12:00 49 komentara 19 prikaza
ivo josipović
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL

Nakon nervoznog i nerazumljivog nasrtaja predsjednika Ive Josipovića na nastojanje predsjednika UHS-a gospodina Đure Sesse da zaštiti ugled pravosuđa i RH u cjelini od podmetanja Matvejevića i njemu sklonih, i nazvao ga “bizarnim”, čovjek se mora zapitati kuda predsjednik vodi ovu zemlju. Osobno mislim da je postupak predsjednika UHS-a bio više nego nužan i hvalevrijedan, to više što je davno prije njega trebalo intervenirati ministarstvo vanjskih poslova, a ne post festum čuditi se postupku i paušalno izjavljivati kako oni “čine sve što je potrebno”. Kako je ovaj međunarodni incident “skuhan i podgrijavan” u kuhinji Matvejevićih, po recepturi glavnog kuhara Miljenka Jergovića, od nacionalnog značenja, javnost ima pravo znati što je to “sve učinjeno” na zaštiti ugleda RH, pa pozivam ministra vanjskih poslova da na prikladan način o tome obavijesti najširu javnost. No, vratimo se našem predsjedniku koji ima hrabrosti postupak predsjednika UHS-a nazvati “bizarnim”. Pitate se sigurno zašto bi predsjedniku RH trebala hrabrost da predsjedniku omražene sudačke populacije odbrusi i sugerira da se bavi svojim poslom, a ozbiljne državne poslove ostavi ozbiljnim političarima.

Trebala je uistinu hrabrost, jer ako je nečiji postupak bizaran, onda je to postupak predsjednika Ive Josipovića. Naime, mediji ovih dana prenose kako je predsjednik Josipović upravo Predraga Matvejevića imenovao osobnim izaslanikom u Međunarodnoj organizaciji za frankofoniju. Čestitam, predsjedniče, to je zbilja sjajno! Sad će Matvejević s još većim ugledom i autoritetom s pozicije ureda predsjednika moći hodati po svijetu, pljuvati i nabacivati se blatom po Hrvatskoj. Ne znam kome ste se htjeli ovim potezom dodvoriti, od koga pohvale dobiti, ili ste tek mislili da bi vam to moglo povećati popularnost? Pogrešno! Matvejevićev i Jergovićev glas ste već ionako imali. Jedno je sigurno, jednog ste poštovatelja izgubili.

U mojim očima pali ste bespovratno i zauvijek! Nadam se da nisam jedini!

Jer imenovati Matvejevića osobnim izaslanikom predsjednika za bilo što, nakon što je jasno i glasno izjavio da ne poštuje pravni poredak Republike Hrvatske, nakon uvreda upućenih Vrhovnom sudu RH apsurdno je i nedopustivo. U ozbiljnim demokracijama dovoljno za povlačenje. Međutim, bilo je tu još bizarnosti, poput navijanja za povlačenje tužbe za genocid protiv Srbije koju ste vi osobno pisali i ako sam dobro informiran, svoj posao dobro naplatili. Bizarno je i čovjeku koji se nije potpuno odrekao Miloševićeve politike, niti izdaleka pokazao spremnost, Hrvatskoj dati više od srdačnih osmijeha, tepati, prijatelju! Jedina korist od posjeta Srbiji je što ste od kolega Tadića mogli naučiti kako se vodi država i pritom vodi računa o zaštiti nacionalnih interesa i volji naroda kakva god ona bila. Srbija i njen predsjednik Tadić dokaz su da se voditi državu prema EU ne mora nužno temeljiti na dodvoravanju svima i svakome. Volio bih da je i moj predsjednik poput predsjednika Srbije!

Digitalna komora
Digitalna komora
Poduzetnici, odsad ključne informacije doznajte klikom miša

A1 izdvaja za Vas

  • Savska:

    ...čovjek se mora zapitati kuda predsjednik vodi ovu zemlju.... .... cini mi se u 3pm

  • Savska:

    ni ova nije losa: Josipovic o prosvjednicima u Varsavskoj \"u pravu su, ali zapravo nisu\" ... to ti je tak nekak kaj imam love ali neznam di je

  • koltrinica:

    To ne da je bizarno....TO JE SAMO NASTAVAK VELEIZDAJE prema hrvatskom narodu, državi i istini ! ---------------------------------------------------------------------------------------------------------