Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica

Pravna država za sve treba biti jednaka, ne smije biti privilegiranih

Na Boljkovcu je napravljen dugoočekivani presedan, da za masovne ratne i poratne zločine počinjene s partizansko-komunističke strane također netko treba odgovarati ako je još živi i za to postoji dovoljno elemenata.
03. studenoga 2011. u 12:00 142 komentara 12 prikaza
Nakon pretresa kuće Boljkovac prepraćen na Županijski sud u Zagrebu (1)
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL

Nakon uhićenja Josipa Boljkovca, pravosuđe treba odraditi svoj posao, podignuti optužnicu ako ima dovoljno elemenata i zatim provesti sudski postupak. A na Boljkovcu je da se od optužbi brani. No njegovo je uhićenje vijest dana jer je to prvi sudionik partizanskog pokreta i komunističke vlasti kojega je policija privela s osnovanim sumnjama za počinjenje ratnog zločina.

Na Boljkovcu je napravljen dugoočekivani presedan, da za masovne ratne i poratne zločine počinjene s partizansko-komunističke strane također netko treba odgovarati ako je još živi i za to postoji dovoljno elemenata. Jer ako Hrvatska želi biti pravna država, onda pred zakonom nitko ne smije biti privilegiran. Kako sudimo za ratne zločine i pojedincima s hrvatske strane u Domovinskom ratu, onda se isto mjerilo treba primijeniti i na Boljkovca i njemu slične. Stoga su već ranije bile deplasirane Josipovićeve izjave o zaslugama Boljkovca i Manolića, ili Mesićeve tlapnje o napadu na antifašizam, ili Nobilove o ratu za HDZ.

Upravo suprotno, svakom antitotalitaristu i demokratu stalo je do kažnjavanja svakog zločina, bez obzira tko bio krivac. I Europa traži da se svaki zločin kazni! Sve drugo nema veze s pravom i pravdom. Stoga je Mesićeva izjava politikantski krik protiv pravne države!

Dijana Zadravec
U RATU S KOLEGAMA
Tko je Dijana Zadravec, liječnica zbog koje se trese hrvatsko zdravstvo
dr.sc. Mario Bagat
ISTRAŽILI SMO
Zašto je bitno da znate razlike između dopunskog i dodatnog osiguranja
  • Boris Markovic:

    Iako mislim dosta drugacije od gospodina Despota u ovom slucaju je u pravu. Niko ne sme da se diskriminise i ne postoji cilj koji moze da opravda zlocin.

  • -obrisani-:

    Tudjman je naredio Boljkovcu da se bori protiv ustasa, a Karamarko ovim jadnim potezom radi protiv Franje. Da nije zalosno bilo bi smjesno. BTW. Despot nema pojma.

  • doktorica:

    konačno da dođu na red stari udbaši i njihovi zločini.Bravo za g.Despota!