Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica

Potpišite peticiju i spasite dječje živote

14. veljače 2009. u 13:20 8 prikaza

Sigurnost je djece u prometu prije svega briga i odgovornost odraslih! Djeca koja tek uče pravila ponašanja u prometu često su žrtve prometnih propusta odraslih. Da bi promet bio sigurniji za naše mališane svaki pojedinac može pripomoći.

Kao vozač, povećanom pažnjom i smanjenjem brzine možete pridonijeti sigurnosti djece u prometu. Kao roditelj, svojim primjerom djelujte na prometni odgoj djeteta! Manju djecu nipošto ne ostavljajte bez nadzora jer u trenutku mogu nastradati pri pokušaju da uhvate loptu na cesti ili trčeći za drugom djecom. Ovo je osobito opasno u manjim mjestima u kojima se ne računa s takvim opasnostima.

Stradavanje djece
Nije pretjerivanje kažemo li da smo gotovo svakoga dana svjedoci crnih vijesti iz prometa. Svi smo, dakako, jako osjetljivi kad je riječ o stradavanju djece – posebno što se takvi strašni događaji ponajčešće mogu izbjeći.

Učinimo zajedno svi nešto da zaštitimo djecu u prometu! Inicijativu Udruge obitelji osoba stradalih u prometu stoga na svaki način treba poduprijeti. Riječ je o peticiji kojom se Vlada RH poziva da osigura novac za kontinuirani prometni odgoj djece i mladih.

Dajte svoj glas
Peticija je to važnija zna li se da je 2007. godine svaki tjedan u prometu stradavao jedan veći razred, odnosno 34,5 djece. Želite li vi učiniti nešto za sigurnost svojih mališana, sudjelujte u ovoj akciji i potpišite peticiju.

Peticiju možete potpisati OVDJE  i pridružiti se tisućama građana koji su svjesni važnosti učenja ponašanja u sve nesigurnijem prometu.

Tri, dva, jedan – kuhaj!
Komentari ne staju! Gledatelji ovo zamjeraju pobjednici showa: 'Tužno. Trebala je to učiniti, nije fer'
Financijska pismenost
NOVA PARADIGMA
Financijska pismenost sve prepoznatija kao ključna životna vještina današnjice