Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Poslodavci: Najavljene mjere Vlade RH u skladu s preporukama HUP-a

13.11.2008.
u 16:10

Hrvatska udruga poslodavaca podržava najavljene mjere Vlade Republike Hrvatske koje su usmjerene na pripremu cijeloga hrvatskog društva na nadolazeće posljedice svjetske financijske, ali i globalne gospodarske krize, piše u priopćenju medijima te krovne organizacije poslodavaca u nas.

Mjere koje je predsjednik Vlade Ivo Sanader predstavio socijalnim partnerima su preporuka koju je HUP predstavio, među ostalima kada smo tražili obuzdavanje i kresanje javne potrošnje, državno podmirivanje dospjelih obveza radi izbjegavanja spirale nelikvidnosti, preusmjeravanje državnih investicija na one projekte i sektore koji u kratkom roku osiguravaju gospodarske učinke, piše u priopćenju.

Također se navodi da je HUP tražio da se posveti posebna pozornost malim i srednjim poduzetnicima, osigura podrška izvoznicima, onemogući rast sive ekonomije, osigura usmjeravanje kreditnih potencijala hrvatskih banaka prema gospodarstvu.

U obraćanju javnosti također piše kako predsjednik Hrvatske udruge poslodavaca Damir Kuštrak naglašava kako se ne trebamo bojati financijske krize, već uz intenzivan socijalni dijalog trebamo smanjiti njezin negativan utjecaj na hrvatsko gospodarstvo i na život naših građana.

Iako će dio ljudi ostati bez posla jer mnogo tvrtki osjeća posljedice krize, poslodavci sigurno neće koristiti situaciju kako bi se riješili radnika koji su im od prije višak, zaključio je Kuštrak.

(S.M.)

Želite prijaviti greške?