Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PLAVI U ZELENOM PU karlovačka novim mjerama u borbu s vandalizmom

Policajci u civilu čuvat će red u gradskim parkovima

15.05.2009.
u 17:49

KARLOVAC – Policajci u civilu pazit će u večernjim satima tijekom vikenda na karlovačke parkove. Riječ je metodi kojom PU karlovačka želi spriječiti, odnosno smanjiti uništavanje cvjetnjaka i zelenila te urbane opreme koja je, nažalost, vrlo česta meta mladih vandala.

Uništavaju iz zabave
Oštećene klupe, počupani nasadi i prevrnuti kontejneri česti su rezultat vandalskog divljanja onih koji se, očito pod utjecajem alkohola, ne mogu oduprijeti porivu uništavanja komunalnog inventara.

– Uveli smo pojačane ekipe u obilasku parkova, a uglavnom je riječ o kontakt-policajcima. Nisu odjeveni u odore, jer dosad smo imali iskustava da se mladi u parkovima razbježe kad vide policajca u prepoznatljivoj odori. Velik je problem što se mladi prije večernjeg izlaska okupljaju u parkovima, gdje piju alkohol. U većem broju već smo utvrdili počinitelje tih prekršaja.

Evidentirani počinitelji
Upisani su u našu policijsku evidenciju, protiv njih su podnesene i prekršajne prijave – kazao je načelnik PP Karlovac Željko Magdić, izrazivši nadu da će nove mjere policije rezultirati smanjenjem vandalizma.

A uništene klupe i oprema na igralištima potaknuli su karlovačke gimnazijalce da pokrenu projekt “Uzroci i oblici destruktivnog ponašanja mladih za vrijeme vikend izlazaka”. Verbalnim okršajima i uništavanjem gradske imovine rješavaju se nakupljenih frustracija i nezadovoljstva, a cilj je gimnazijalaca da devijantnom dijelu vršnjaka ukažu na besmislenost vandalizma i utječu na svijest o očuvanju okoliša.

Želite prijaviti greške?