Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
24.07.2013. u 12:00

U 2000. godini bilo je 26, a 2010. 42 milijuna protestanata. Raste i broj agnostika i ateista, kojih je 1970. bilo manje od milijun, a 2010. ih je 15 milijuna.

U državi s najviše katolika na svijetu katolički svijet postaje sve manjim, zahvaćen je erozijom. Katolika u Brazilu ima 123 milijuna, što je samo 63 posto stanovništva, dok je prije 30 godina 90 posto pučanstva bilo katoličke vjere. Mnogi brazilski katolici prešli su u protestante.

U 2000. godini bilo je 26, a 2010. 42 milijuna protestanata. Raste i broj agnostika i ateista, kojih je 1970. bilo manje od milijun, a 2010. ih je 15 milijuna. Prema raznim analizama protestanti nemaju veći natalitet od katolika niti u većem broju imigriraju u Brazil. Znači da mnogi katolici prelaze u druge vjerske zajednice. Odlaze iz katolicizma jer im on više ne daje duhovne odgovore za ljudske patnje.

Katolička crkva ne doživljava se kao mjesto za molitvu. Papa Franjo inzistirat će na potrebi pretvaranja Crkve u misionarsku crkvu, želi probuditi katoličku vjeru u dušama ljudi, posebno mladih i zbog toga odlazi među njih kao Isus, ne ostaje izoliran na propovjedaonici. No hoće li Brazilci vidjeti njegov posjet kao takvu, duhovnu misiju ili kao spektakl na Copacabani?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?