Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
28.11.2013. u 12:00

Kršćane je pozvao da nanovo otkriju radost koju donosi Isus Krist i njegovo evanđelje te da na tome grade novi svijet

Ako želimo u nekoliko riječi sažeti poruku koju je “Radošću evanđelja” kršćanima želio prenijeti papa Franjo, onda možemo reći da je sve vjernike zapravo pozvao da nanovo otkriju životnu radost koju donosi Isus Krist i njegovo evanđelje. Poziv je to kršćanima da se vrate svojim istinskim korijenima, učenju koje nam je u naslijeđe ostavio Isus Krist. Kršćanska radost za njega je temelj koji bi kršćani, bez obzira na to je li riječ o običnim vjernicima ili o svećenicima, trebali ponovno pronaći i na njemu graditi Crkvu koja bi išla ukorak sa suvremenim svijetom i njegovim brojnim izazovima. Vjernike također poziva da, usprkos krizi i beznađu u kojem se utapa suvremeni svijet, budu hrabri, da gledaju naprijed i da Kristov križ i uskrsnuće još jednom postanu njihova pobjednička zastava.

Iako smo, otkad je postao papa, svjedočili njegovim razmišljanjima, životu i porukama koje su oduševile i vjernike i nevjernike, “Radost evanđelja” zapravo je potvrda da papa Franjo zaista razumije današnji svijet, da vidi korijene svih problema bez obzira na to je li riječ o problemima Crkve ili svijeta.

Još jednom, na osoben i snažan način, upozorava sve nas, a osobito političke elite koje vode svijet, da je bespoštedna borba protiv sve veće ekonomske nejednakosti i siromaštva temelj budućnosti. Još jednom vrlo oštrim i preciznim riječima ustaje protiv neobuzdanog kapitalizma, obožavanja novca i moći te upozorava da bi sve širi i sve dublji jaz između sve bogatije manjine i sve siromašnije većine mogao dovesti do velikog i razornog sukoba. Time je svima pokazao da može biti moralna vertikala suvremenog svijeta.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?