Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AGONIJA SE NASTAVLJA Propao trinaesti pokušaj prodaje dugoreške tvrtke

Pamučnu industriju nitko ne želi ni za 27 milijuna kn

01.04.2009.
u 18:12

DUGA RESA – Još jedan pokušaj prodaje dugoreške Pamučne industrije u stečaju, koji se trebao održati danas u Trgovačkom sudu u Karlovcu, propao je.

Bez prijava
Na objavljeni javni natječaj za prodaju, u kojem su se sve nekretnine Pamučne industrije u sklopu tvorničkog kruga prodavale za 27 milijuna kuna, nije se javio nitko, pa dražba nije ni održana.

Propašću trinaeste javne dražbe agonija toga posrnulog poduzeća, ali i svih otpuštenih radnika, koji se i dalje nadaju kako će tvrtka biti prodana i proizvodnja ponovo pokrenuta, nastavlja se.

– U skladu sa zakonom uskoro će se održati sastanak Odbora vjerovnika koji ima ovlasti ponovo sniziti cijenu za još deset posto, ili će Odbor odlučiti da se sazove Skupština vjerovnika i odluči kako dalje – objasnila je članica Odbora vjerovnika i sindikalna povjerenica Višnja Pavlić. Po njezinim riječima, stečajna upraviteljica Jasna Brajdić u međuvremenu nije uspjela stupiti u kontakt sa dosad najboljim ponuđačem za kupnju Pamučne Arkom Global, koja je u ime široj javnosti još nepoznatih poslovnih ljudi iz Njemačke uputila pismo namjere za kupnju Pamučne za iznos od 22,4 milijuna kuna.

Pisma namjere
Podsjetimo, dosad su za kupnju Pamučne ponude dostavili zagrebačka tvornica Jadran, ispred tekstilnog klastera četiriju tvrtki, u iznosu od 10 milijuna kuna, a Vinko Barišić potvrdio je kako neće povisiti ponudu. Za Pamučnu je pismo namjere poslala i tvrtka Neda iz Senja, koja je ponudila 12 milijuna kuna.

Želite prijaviti greške?