Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODBOR VJEROVNIKA Glasovanjem odredili novu cijenu

Pamučna industrija se prodaje za 22 milijuna kuna

10.04.2009.
u 16:26

DUGA RESA – Nakon neuspjele 13. javne dražbe za prodaju Pamučne industrije u stečaju, danas se ponovo sastao Odbor vjerovnika.

Nova cijena
S obzirom na to da je do sada najpovoljniju ponudu, odnosno pismo namjere, poslao obrt za nekretnine Arka Global u ime ulagača iz Njemačke na iznos od tri milijuna eura, Odbor vjerovnika odlučio je približiti se tome ponuđenom iznosu.

– Članovi Odbora odlučili su da neće ići na 10 posto nižu cijenu, već su glasovanjem s tri glasa za, i to predstavnika radnika, Grada Duge Rese i Udruge bivših radnika Pamučne, i dva protiv, zaključili da će nova prodajna cijena biti 22 milijuna kuna. Smatram da ćemo na taj način konačno uspjeti prodati tvornicu ili ćemo barem spoznati ozbiljnost ponude inozemnih ulagača – kazala je članica Odbora i sindikalna povjerenica Višnja Pavlić, dodajući da u tvrtki četrdesetak radnika već četri mjeseca radi bez plaće.

Ako prodaja za 22 milijuna kuna uspije, postoji mogućnost da nešto novca ostane i za radnike, jer se država nedavno odrekla svojih razlučnih prava, a razlučni vjerovnik ostala je još samo Karlovačka banka. S obzirom na novonastalu situaciju, iz Arke Global poručili su da im je teško bilo što kazati dok ne dobiju službenu informaciju od predstavnika Pamučne, a nakon toga konzultirat će se s ulagačima koje zastupaju.

Konzultirati ulagače
– Za nas se u načelu ništa nije promijenilo. Kao što smo naveli u pismu namjere, želimo kupiti Pamučnu uz nastavak u jednom dijelu tekstilne proizvodnje, te razvoj drugih dohodovnih djelatnosti – zaključili su u Arka Globalu.

Javni natječaj za prodaju Pamučne bit će objavljen potkraj travnja.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?