Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
31.05.2013. u 13:47

Sjećate se, 30. svibnja bio je Dan državnosti, prvi put prije 23 godine. Ipak je vrijedilo, zar ne?

Kakav grubi dan. A počeo je dan ranije, s presudom Hrvatima u Haagu. U produžetku tog dana od 48 sati, opet Haag, i opet stres – dvojica glavnih Miloševićevih mračnjaka, zapamćenih od Vukovara do Srebrenice – nevini su. Gledanje analiza, koje su iskakale s tv-ekrana bio je čisti mazohizam. U borbi da zadržim razum, jer ne mogu procesuirati informaciju da je Hrvatska zločinac nad BiH, a Srbija nije, niti nad RH, niti nad BiH – prebacih se na spasonosni kanal – RTL2. Tamo je moje utočište u politički psihodeličnih dana.

Tamo su “Dva i pol muškarca”. Američka je to serija, koja nije tako gruba prema Amerikancima poput ugaslog “Malcolma u sredini”, no dovoljno ironična da bi nam bila bliska. No, tamo repriza reprize, Charlie, Alan, Jake i Judith u već viđenoj akciji oko Jakeove učiteljice, gđe Pasternak. Ni tu utjehe, dakle. Sreća da sam odustao i sreća, odlučio pogledati novu dokumentarnu seriju HTV 1, “Moć boja”. Prva boja – crvena. Ne, nema tu političkih konotacija. A i nisu tu boju komunisti izmislili, nego naslijedili od francuskih revolucionara. Tko je gledao, gledao je “naiskap”, bez predaha, toliko lijepih simboličnih priča, toliko rječitih stručnjaka, toliko prirodnoga, povratka tradiciji, toliko poučnoga...lijepog. Ma, petica. Koju treba dati i Tini Šimurini, urednici HTV dnevnika.

Na tako grubi dan objavila je snimke stare 23 godine, kada smo prvi put slavili Dan državnosti 30. svibnja, inače ukinutog 2001. Prvi višestranački Sabor, samostalna država, prvi predsjednik Tuđman i još, uz njega svi, od Mesića do Manolića i ostalih. Pa, vrijedilo je. Ipak?

PLUS - RTL Danas jer su nam pojasnili, putem pitanja građana i odgovora pristojnog policajca kako ćemo od subote moći dva puta jeftinije platiti prometne kazne.

MINUS - Inače dobar Spektar HTV-a uvalio nam je odvjetnika Antu Nobila i njegovu sramotnu tezu da je RH zločinom htjela postignuti političke ciljeve u BiH. Jadno.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?