Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
22.09.2012. u 12:00

Samo je pitanje vremena kada će se naći dovoljno luckasti Hrvat da pokuša dostići Britanku Dawn McManus

Arsen Bauk, ministar uprave, uputio je u proceduru Zakon o osobnom imenu kojim se ukida ograničenje broja riječi u imenu i prezimenu.

Samo je pitanje vremena kada će se naći dovoljno luckasti Hrvat da pokuša dostići Britanku Dawn McManus koja je vjerojatno svjetska rekorderka u dužini osobnog imena. Gospođa McManus nedavno je iskoristila slično zakonsko rješenje u Velikoj Britaniji i staro ime zamijenila „kobasicom\" koja se sastoji od 161 riječi. Osobna iskaznica joj je nalik na telefonski imenik.

Bivši ministar utjehu našao u 700 tisuća litara vina

Petar Čobanković, bivši potpredsjednik Vlade, sprema se za optuženičku klupu zbog afere Planinska u tišini svog iločkog vinograda o kojem se brine sa sinovima. „Nikada nisam ništa loše učinio\", jada se Čobi u 24sata expressu i dodaje da „žali što je ikada ušao u politiku\".

Nije mu, međutim, žao što su od ulaska u ministarsku fotelju njegovi vinogradi narasli sa 3 hektara (on tvrdi 8) na čak 51 hektar, s kojih će ove godine, kako sam procjenjuje, poteći 700.000 litara vina. Sretan je i što više nije razdvojen od supruge Anice, koju je upoznao na vjeronauku. „Nije to bilo na vjeronauku, nego u disku\", ispravlja bračna družica svog nepogrešivog Petra.

Nevidljiva glasnogovornica zablistala u Berlinu

Ivana Grljak, glasnogovornica Vlade RH, toliko je samozatajna da bi je na ulici prepoznali tek ministri i neki novinari. Ali zapamtit će je Angela Merkel, koja je zbog nje u Berlinu prekinula press konferenciju.

Vlasnici Velog Školja žele da otočić pripadne Norveškoj

Tihomir Putica, jedan od vlasnika Velog i Malog školja uz Josipa i Božicu Puticu, oglasio se u Slobodnoj Dalmaciji u povodu neprekinutih rasprava o granici između Hrvatske i BiH.

Obitelj Putica, kaže Tihomir, ne zanima politika, nego vlasništvo nad česticom 1706 velikom 7600 četvornih metara. Upitan želi li da njegov škoj bude u Hrvatskoj ili BiH, Putica je odgovorio da bi volio da otočić pripadne Norveškoj „jer je tamo bolji standard i bolje se živi\".

Komentara 2

DU
Deleted user
20:26 22.09.2012.

Tipični diletantski potez koji će naravno izazvati goleme troškove zbog potrebe prilagođavanja tisuća programa. Osobno ću dodati još 4 imena i tražiti da mi to bauk upiše u sve državne baze podataka kao i u osobnu, putovnicu i vozačku. Ako ne uspije podnijet ću tužbu zbog neprovođenja zakona....

AR
arjavas
12:21 23.09.2012.

Valjda će u tom zakonu pisati da svaki onaj koji želi 160 imena mora sve troškove tog postupka platiti, i to pune troškove , pa ko voli nek izvoli.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?