Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GRAD NA NOGAMA Policija: Slunjčicu onečistio ‘Feniks’

Otkriveni zagađivači Slunjčice

03.11.2008.
u 16:23

SLUNJ – Treba ih zatvoriti. Kako netko može septičku jamu isprazniti u Slunjčicu odakle se vodom opskrbljuje cijeli slunjski kraj?

Nitko u svijetu danas nema tako kvalitetnu i čistu vodu, a onda se netko sjeti da neće platiti cisternu, nego fekalije jednostavno izliti. Da ne povjeruješ, ogorčeni su građani Slunja, koji već neko vrijeme upozoravaju da ih ‘truje’ upravo restoran “Feniks”, zbog kojeg od 12. do 20. listopada nisu mogli piti vodu iz lokalnog vodovoda.

Kazna (ni)je dovoljna
Nakon što je dovršena kriminalistička obrada, njihove su sumnje i službeno potvrđene. Karlovačka policija utvrdila je da su upravo vlasnici restorana, supružnici Mira i Marko Obrovac, onečistili vodotok Slunjčice. Protiv njih slijedi kaznena prijava zbog onečišćenja okoliša, za što je predviđena zatvorska kazna od tri mjeseca do pet godina. I dok Slunjani smatraju da to nije dovoljno i da restoran koji zagađuje vodu više ne bi trebao raditi, obitelj Obrovac najavljuje da će angažirati odvjetnika.

– Rješavanje slučaja prepustit ćemo stručnjacima. Još nismo dobili nikakvo rješenje. Vidjet ćemo što i kako dalje. Tjedan dana prije tog događaja kod nas je bila inspekcija koja nam je naložila da saniramo neke šahtove, što je i učinjeno. Sada bi se ponovo trebalo obaviti potrebno atestiranje – ističe Marko Obrovac.

Međutim, kada je počela cijela priča o zagađenju, a građani ih odmah proglasili glavnim krivcima, Mira Obrovac isticala je da žive ovdje i da im ne pada na pamet trovati vodu koju i sami piju. Odgovornost su tada dijelom prebacili i na vlasnike privatnih kuća u Plitvičkoj ulici, koji također nemaju nepropusne septičke jame.

Gradnja kanalizacije
– Kada se objekt napravi i dobije sve dozvole, odakle nekome pravo sumnjati da se ne radi u skladu s time. Neka mjerodavni odrade svoj posao, a na nama je da pripremamo projektnu dokumentaciju za gradnju kolektora, odnosno takozvani sliv D, čime bismo stvorili uvjete za širenje mreže – kaže gradonačelnik Slunja Ivan Bogović.

Želite prijaviti greške?