Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAGRADNA IGRA

Osvojite Madonninu biografiju

06.02.2009.
u 13:59

Najveća pop ikona i žena koja je od početka svoje karijere rušila tabue - Madonna Ciccone danas je jedna od najslavnijih žena na svijetu. Postoje mnoge knjige u kojima se spominje, ali nedavno je i na hrvatskom jeziku, u nakladi Ljevak, objavljena potpuna biografija ove kraljice popa. Autorica knjige Lucy O'Brien pripovijeda složenu priču o umjetnici koja je sebe uvijek iznova stvarala, kao što je i dosezala vrhove top ljestvica tijekom čitave svoje tridesetogodišnje karijere.

U knjizi tako pratimo Madonnin put do slave. Od njezina teškog djetinjstva, preko burnoga njujorškog razdoblja u njezinim mladim, dvadesetim godinama, pa sve do skandala koji su vrhunac dosegli objavljivanjem autorske knjige "Seks". Nešto kasnije ova je prilično ekscentrična pjevačica proživjela fazu "britanske lady" te usvajanje djeteta u Malawima.

Ova biografija, kažu iz naklade Ljevak, daje fascinantnan uvid u Madonnin život, njezine intimne veze te otkriva što je uopće Madonnu motiviralo kao ženu i umjetnicu. Lucy O'Brian, za potrebe ove knjige, intervjuirala je mnoge Madonnine prijatelje, suradnike, pa i prijatelje iz srednje škole. Razgovarala je s mnogim glazbenicima, producentima, redateljima, te iznijela opširnu analizu Madonninih albuma.

Lucy O'Brien, kako sama kaže u knjizi, postala je Madonnina obožavateljica 1985. godine, a svoj je ugled stručakinje za žene umjetnice utemeljila prvom knjigom - Dusty. Riječ je o vrlo popularnoj biografiji o britasnkoj soul legendi Dusty Springfield, koja je pridonijela ponovnom otkrivanju i uvažavanju Springfieldina rada. Osim toga, napisala je i knjigu "She Bop", povijesnu kroniku o ženama u rock i pop glazbi te biografiju Annie Lennox.

Dvoje najsretnijih pošiljatelja koje vecernji.hr i Naklada Ljevak nagrađuju s jednim primjerkom ove zanimljive knjige su Ira Maglica i Tihana Rudeš iz Zagreba.
Ključne riječi

Želite prijaviti greške?