Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jedrenje

XVl. Uskršnja regata i ove godine u Vodicama

regata (1)
Foto: VL
1/3
24.02.2012.
u 19:37

I ovogodišnja, XVI. Uskršnja regata održat će se od 29. do 31. ožujka 2012. godine u Vodicama i predivnom šibenskom akvatoriju

Regata se održava od 29. do 31. ožujka 2012. godine, a kao i prijašnjih godina, sportski organizator je Jedriličarski klub „ANA“ iz Bakra, u nadležnosti Hrvatskog Jedriličarskog saveza. Krovni organizator Uskršnje regate je PBZ Leasing.

Uskršnja regata koja je prošle godine, uz sjajna sportska nadmetanja jedriličara, proslavila svoje 15., jubilarno izdanje, već godinama opravdava epitet medijski najpoznatije i takmičarski najjače međunarodne višednevne regate u Hrvatskoj.

Ono što je odlikuje je odlična organizacija natjecateljskog dijela te brojna događanja koja je prate. Uskršnja regata omiljena je i kod velikog broja ljubitelja jedrenja koji ne sudjeluju u natjecateljskom dijelu, ali je svojim dolaskom svake godine podržavaju i doprinose njenom sportskom i društvenom značaju.

Sportska kvaliteta Uskršnje regate potvrđuje se iz godine u godinu. Ozbiljne pripreme ponajboljih hrvatskih jedriličara kako bi ostvarili što bolji plasman na „Uskršnjoj“, sportski okršaji u regatnom polju te natjecateljski duh koji vlada Vodicama za vrijeme njenog održavanja, dokaz su kvalitete i napora organizatora Uskršnje ragate da maksimalnim trudom, bogatim fondom nagrada i raznim olakšicama za sudionike regate pridonese jačanju jedriličarskog sporta u Hrvatskoj i na najbolji način svake godine označi početak sezone jedrenja na Jadranu.

Tako je i ove godine ukinuta startnina za natjecatelje, osiguran je i besplatan privez za jedrilice u gradskoj luci, a sve natjecatelje nakon sportskih okršaja u luci očekuje ručak na brodu.

Za sudjelovanje na Uskršnjoj regati mogu se prijaviti sve jedrilice. Sportski dio natjecanja rezerviran je jedriličare koji jedre u sustavu ORC kupa Hrvatske, a ostali sudionici jedrit će po OPEN razvrstavanju.

Pravo sudjelovanja u sustavu ORC International imaju sve jedrilice s valjanom ORC International svjedodžbom za 2012. godinu, dok je za sudjelovanje OPEN razredu za prijavljene jedrilice dovoljna plovidbena dozvola.

Jedrilice će biti raspodijeljene u skupine ovisno o broju prijava.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije