Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DVA NATJECANJA

Više od 700 klizačica stiže u Dom sportova

Klizanje
Goan Jakuš/PIXSELL
10.03.2016.
u 20:06

Našu zemlju će predstavljati čak pet ekipa - seniorke, juniorke, mlađe juniorke i kadetkinje Zagrebačkih pahuljica te kadetkinje ekipe Ice Cats.

Sve je spremno za veliki klizački spektakl u Ledenoj dvorani Doma sportova u kojem će se 11. i 12. ožujka održati čak dva natjecanja u sinkroniziranom klizanju - 14. ISU Svjetski juniorski kup i 13. Trofej Zagrebačkih pahuljica.

Na oba natjecanja će nastupiti više od 700 klizačica iz 34 ekipe i 15 zemalja svijeta i to Češke, Finske, Italije, Kanade, Mađarske, Nizozemske, Njemačke, Rusije, SAD-a, Španjolske, Švicarske, Švedske, Turske Velike Britanije i Hrvatske.

Našu zemlju će predstavljati čak pet ekipa - seniorke, juniorke, mlađe juniorke i kadetkinje Zagrebačkih pahuljica te kadetkinje ekipe Ice Cats.

- Spremni smo za natjecanje. Ovi posljednji dani su izrazito naporni za djevojke, ali silno se želimo pokazati u pravom svjetlu svojoj publici, pa je onda sve lakše podnijeti. Seniorskoj ekipi ovo će biti posljednja provjera pred Svjetsko prvenstvo koje nas čeka u travnju u Budimpešti i velika nam je želja napokon uloviti sto bodova za programe. S time bi si sigurno pojačali samopouzdanje prije odlaska na SP. Zato pozivam sve koji vole sport da dođu ova dva dana u Ledenu i uživaju ne samo u našim nego i programima nekih od najboljih svjetskih ekipa. Biti će to idealna potvrda da ovo nije samo skup lijepih djevojaka, nego da te djevojke naporno treniraju, sate i sate dnevno su na ledu, ozljeđuju se kao što je nama sada otpala iz prve postave Helena Matić zbog ozljede mišića - rekla je trenerica seniorske ekipe Zagrebačkih pahuljica Nataša Bahat.

Natjecanje starta u petak u 16 sati, od 17.00 je svečano otvaranje, a zatim nastavak mnogobrojnih programa. I u subotu natjecanje ekipa sinkroniziranih klizačiza započinje u 16 sati, a ulaz u Ledenu dvoranu je besplatan

>> Kći predsjednice Grabar-Kitarović oduševila osvojivši novu medalju

Komentara 1

DU
Deleted user
06:50 11.03.2016.

Hvala večernjaku na ovoj informaciji. Naime ovih je dana Zagreb je krcat klinkama u trenirkama Finske, Kine, Koreje, Švedske (to su oni koje sam ja vidio) , vidio sam oznake klizanja...ali baš sam se pitao kakvo je takmičenje u pitanju....!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije