Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEDRAN PAVLEK:

Vremenska prognoza je povoljnija, ali ne znamo hoće li biti Snježne kraljice

Vedran Pavlek Nika Fleiss
Goran Stanzl/PIXSELL
27.12.2015.
u 17:45

'Sutrašnju odluku FIS snježne kontrole vezanu uz konačnu potvrdu održavanja utrka "Vip Snow Queen Trophy“"nikako ne možemo prejudicirati u bilo kojem smjeru.'

Direktor Organizacijskog odbora "Vip Snow Queen Trophy" Vedran Pavlek poručio je kako je sljemenska vremenska prognoza čak i nešto povoljnija nego jučer, ali je nemoguće predvidjeti kakva će biti odluka Međunarodne skijaške federacije (FIS) koja će u ponedjeljak odlučiti hoće li se početkom siječnja održati ženski i muški slalom na Sljemenu.

"Prognoze vremena koje pratimo danas izgledaju čak i nešto povoljnije nego jučer, no sutrašnju odluku FIS snježne kontrole vezanu uz konačnu potvrdu održavanja utrka "Vip Snow Queen Trophy“"nikako ne možemo prejudicirati u bilo kojem smjeru," poručio je Pavlek.

Prokomentirao je i odluku o otkazivanja utrka u St. Antonu koje su trebale održana 9. i 10. siječnja. 

"Spust koji se trebao voziti u austrijskom St. Antonu 9. siječnja logistički je potpuno drugačiji od slalomskih utrka koje organiziramo na Sljemenu. Za organizaciju FIS utrka u brzim disciplinama potrebna je drugačija priprema staze i daleko veća količina snijega“, izjavio je direktor Organizacijskog odbora "Vip Snow Queen Trophy".

Nakon jučer obavljene FIS snježne kontrole odlučeno je da će konačnu odluku o spremnosti Crvenog spusta na Sljemenu za održavanje utrka Audi FIS Svjetskog kupa "Vip Snow Queen Trophy" 2016. na Sljemenu FIS donijeti u ponedjeljak 28. siječnja.  Sutra će, naime, biti izvjesnije kada točno i koliko snažno zahlađenje stiže, a kako bi zasnježenje i priprema staze sigurno mogla biti obavljena na vrijeme već je donešena odluka da se održavanje ženske utrke pomakne za dva dana kasnije.

Tako je ženska slalomska utrka pomaknuta s nedjelje, 3. siječnja, na utorak, 5. siječnja, dok muška utrka ostaje prema rasporedu u srijedu, 6. siječnja. Snježnu kontrolu moraju proći svi organizatori FIS Svjetskog kupa.

>> Ženska utrka pomaknuta na 5. siječnja, konačna odluka u ponedjeljak

Komentara 5

Avatar XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
18:02 27.12.2015.

Želim da je ne bude

HH
helgin@hogar
20:46 27.12.2015.

ako ima boga, ili ako je bogu imalo stalo do hrvatskog naroda kad vec crkvi nije, onda je nece biti!!!

LU
ludivarazdinec
22:20 27.12.2015.

i bolje da je nema tak i tak nikakva korist za nas........

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije