Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SKOK U VIS

Blanki Vlašić će srce zadrhtati u Ptičjem gnijezdu

Blanka Vlašić
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
26.08.2015.
u 08:06

Blanki Vlašić, priznala ona to ili ne, ipak će malo zadrhati srce kada kroči na zaletište visa u Ptičjem gnijezdu. Na tom istom stadionu je prije sedam godina osvojila srebrnu olimpijsku medalju.

Tri hrvatske atletičarke u četvrtak započinju s nastupima na Svjetskom atletskom prvenstvu u Pekingu. Blanka Vlašić i Ana Šimić nastupit će u kvalifikacijama skoka u vis. Početak je u 3.35 sati po srednjoeuropskom vremenu. Andrea Ivančević će nešto kasnije (5.15 sati) trčati u kvalifikacijama na 100 metara prepone. Sve tri imaju isti cilj – proći kvalifikacije. Dvije žele u finale (Ana i Blanka), treća u polufinale (Andrea).

Tia “ukrala” zlato

Blanki Vlašić, priznala ona to ili ne, ipak će malo zadrhati srce kada kroči na zaletište visa u Ptičjem gnijezdu. Na tom istom stadionu je prije sedam godina osvojila srebrnu olimpijsku medalju. To je veliki uspjeh, ali Blanka je tada došla kao favoritkinja, kao visašica koja dvije godine nije znala za poraze. A onda se pojavila Belgijka Tia Hellebaut i “ukrala” joj zlato. Još i danas vrti slike te večeri. Kada je Blanka u prvom pokušaju preskočila 2,05 metara sve je trebalo biti gotovo. Jer, skok iz prvog pokušaja preko 2,05 metara trebao je biti debelo zlatna medalja. A onda je, kao grom iz vedra neba, i Tia preskočila istu visinu, a kasnije šokirala Blanku i sve hrvatske navijače skokom od 2,07 m. I to iz prvog pokušaja. Blanka je pokušala, ali nije išlo.

Sedam godina kasnije, Blanka nije prva favoritkinja. I ove sezone, kao uostalom još od 2011., bori se s ozljedama.

I Ana cilja finale

U te četiri godine nastupila je samo na nekoliko mitinga, a od velikih natjecanja samo na Svjetskom dvoranskom prvenstvu u Sopotu 2014. godine gdje je bila šesta. Ove sezone bila je dva puta druga na mitinzima Dijamantne lige, u Rimu i New Yorku, s preskočenih 1,97 metara. To je trenutačno peti rezultat na svjetskoj tablici. Ispred Blanke su Ana Čičerova (2,03 metra ove sezone), Ruth Beitia (2,00), Maria Kučina (2,00) i Kamila Lićwinko (1,98). Blankin najjači adut bit će iskustvo. Ovo joj je sedmo svjetsko prvenstvo. A dobro će joj doći i jedan dan stanke uđe li u finale.

Ana Šimić, brončana s EP-a 2014. godine, također je imala problema s ozljedom. Zato i njezini rezultati nisu ni približni kao lani kada je u Zürichu preskočila 1,99 metara. Ove sezone preskočila je 1,94 metra. Ulazak u finale i najbolji rezultat sezone sigurno bi zadovoljio Anine apetite. Medalja? To bi ipak bila senzacija.

Andrea Ivančević ove sezone rušila je nekoliko hrvatskih rekorda na 100 metara i 100 metara prepone. Njezinih 12.87 sekundi trenutačno je 34. rezultat na svijetu. Vjerujemo da će “Crna mamba” u Pekingu trčati još brže.

>> Sandra Perković posljednjim hicem osvojila srebro, Caballero slavila

Komentara 3

DU
Deleted user
08:25 26.08.2015.

Žao mi je, ali Blanka Vlašić je živi dokaz ciničnoj tvrdnji da je u sportu najvažnije pobijediti. Odnosno ona je psih. skrhana onog momenta kad su zaredali porazi, a čemu je dao doprinos i njen otac koji je neizazvan ušao u strahovitu debatu s Antom Kostelićem, iz prepotentnog kuta da tko je on i njegovi dosezi kad njegovo dijete zauvijek upisano u atl. tablice, kao univerz. sportsko dostignuće. I sad je naravno sasvim drugačija situacija, višak ega će ima se osvetiti. Da me ne bi krivo razumjeli, Blanka Vlašić je jedna od najvećih sportašica Hrvatske, svaka čast njenim dosezima, ali bilo je tu kojekakvih epizoda s "žuljanjem sprinterica rađenim po mjeri pa sazovi konferenciju za medije" i drugog, što govori o osebujnoj obitelji čiji je izdanak.

MM
markusos.mm
09:19 26.08.2015.

Ovo hrvatsko novinarstvo stvarno probija sve granice gluposti, pa nije bas da ste pisali o atomskoj fizici pa da su greske prihvatljive. Tia i Blanka su preskocile 205 cm Tia iz prvog Blanka iz drugog, s time da je Blanka do tada imala ako se ne varam perfektan ucinak . Tada je bila na vrhuncu karijere a kruna olimpijske pobjednice jedino sto joj nedostaje i tada njena karijera ne bi imala ni najmanju mrlju .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije