Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skijaški SP

Slovenija na nogama - Maze opet svjetska prvakinja

Tina Maze
Reuters/PIXSELL
06.02.2015.
u 22:57

Dvije hrvatske skijaške nade u ovoj se utrci nisu izlagale prevelikom riziku. Andrea Komšić i Leona Popović startale su posljednje i na koncu osvojile 36. (Leona) odnosno 37. mjesto (Komšić).

Kolo sreće u sportu se okreće, a ovaj puta je ples stotinki u Beaver Creeku bio na strani Tine Maze. Naslovu olimpijske pobjednice u spustu, Slovenka je pridodala i naslov svjetske spustaške prvakinje zahvaljujući prednosti manjoj od treptaja oka - dvije stotinke sekunde - ispred Anne Fenninger. A ista je Austrijanka osvojila zlato u superveleslalomu s prednošću od samo tri stotinke i to ispred Maze. 

- Osjećaj ne može biti bolji. Htjela sam pobijediti Annu upravo za dvije stotinke, ne tri. Za Vonn sam pak shvatila da je pobjediva - kazala je slovenska skijašica nakon svoje osme medalje na svjetskim prvenstvima, a treće zlatnog sjaja s kojom je podignula domovinu na noge. 

Drugoplasirana Fenninger nije tugovala za drugim zlatom, već je slavila srebro: 

- Da mi je netko rekao prije ovog SP-a da ću osvojiti zlato i srebro ja bih mu rekla da je to nemoguće. 

I dok su Tina i Anna pokazale da imaju psihu za najveća natjecanja, Amerikanka Lindsey Vonn nije izdržala pritisak velikih iščekivanja u njenom dvorištu. Nakon bronce u super-G-ju, skijašica s najviše pobjeda u Svjetskom kupu, u ovoj utrci je bila tek peta. 

Dvije hrvatske skijaške nade u ovoj se utrci nisu izlagale prevelikom riziku. Andrea Komšić i Leona Popović startale su posljednje i na koncu osvojile 36. (Leona) odnosno 37. mjesto (Komšić). 

- Nisam baš zadovoljna, mogla sam ja puno bolje, no ipak mi je ovo bio prvi spust na ovako teškoj stazi pa ću se nekako zadovoljiti - kazala je 17-godišnja Leona. 

Sutra se vozi muški spust (19 sati), a hrvatske boje brane Zrnčić-Dim, Rodeš i Urlich.

Komentara 17

Avatar dalmos Zadar
dalmos Zadar
23:49 06.02.2015.

bravooo cestitam

RA
RatkoC
00:33 07.02.2015.

Da, teško je to podnijeti.

Avatar bat 555
bat 555
07:46 07.02.2015.

častitka susjedi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije