Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rekord mitinga

Sandra Perković u Birminghamu do 24. pobjede na mitinzima Dijamante lige

Sandra Perković
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
07.06.2015.
u 17:27

Više do 50 posto rekorda je u mojim rukama, tvrdi Sandra.

Sandra Perković upisala je i treću pobjedu ove sezone u Dijamantnoj ligi. Nakon Dohe i Rima slavila je u Birminghamu i to sa sjajnim hicem – 69,23 metara. S tim hicem nadmašila je 13 godina stari rekord mitinga kojeg je držala Bjeloruskinja Elena Zvereva. Sandra je njezin rekord nadmašila za 3,07 metara.

Pobjednički hitac Sandra je "ispucala" odmah u prvoj seriji. Od preostalih pet serija dvaput je još disk letio preko 68 metara, dok su tri hica bila neispravna.

Druga je bila Australka Dani Samuels (64,89), a treća Francuskinja Melina Robert-Michon (63,23).

- Moram biti jako zadovoljnja jer sam izravno iz Rima doputovala u Birmingham i nisam imala vremena za odmor. Otvaranje natjecanja sa hicem preko 69 metara čini me izuzetno sretnom. Krug je bio super, takav isti imam na stadionu Mladosti gdje treniram. Bilo je hladnije nego u Rimu, ali sunčano. Atmosfera je bila savršena, već na bacanju diska stadion je bio skroz popunjen i jednostavno nisam mogla razočarati tako dobro podršku s tribina – rekla je Sandra.

Konkurencija je opet podbacila.

- Ne bih htjela govoriti o konkurenciji, one su bacile koliko je najviše bilo u njihovoj moći. To što je druga bacila pet metara slabije od mene samo još više diže moj rezultat i govori koliko sam ove godine u super formi. Što se tiče rekorda mitinga zadovoljna sam što je više od pedeset posto rekorda svih mitinga Dijamantne lige u mojim rukama. Mislim da to nema niti jedan atletičar ili atletičarka. Ovo mi je 24 pobjeda od 26 nastupa na mitinzima Dijamante lige u četiri godine – zaključila je Sandra.

Nakon tri mitinga u redoslijedu za mali dijamant u disicplini diska Sandra sa 12 bodova uvjerljivo vodi ispred Samuels (5) i Müller (2).

>>Blanka Vlašić: Ponijele su me emocije, zato sam zaplesala

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije