Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dijamantna liga

Sandra nastavlja s dominacijom, u Dohi svih 5 hitaca dovoljno za slavlje

03.09.2013., Zagreb - IAAF world challenge Zagreb 2013. 63. Memorijal Borisa Hanzekovica na atletskom stadionu Mladost. Sandra Perkovic. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
15.05.2015.
u 19:05

Perković je disk bacila do daljine od 68,10 metara, što je za 13 centimetara manje od rekorda mitinga koji ona drži

Sandra Perković, trenutačno najbolja hrvatska atletičarka, očekivano je pobijedila u bacanju diska na prvom ovosezonskom mitingu Dijamante lige u Dohi.

Pobijedila je s hicem 68,10 metara što je za 13 centimetara manje od rekorda stadiona, koji  upravo ona drži. Svih pet njezinih ispravnih hitaca bili su dovoljni za pobjedu. Samo joj je prvi bio neispravan.

Drugo mjesto osvojila je Njemica Nadine Müller s hicem od 65,13 metara, dok je treća bila Australka Dani Samuels s hicem od 64,45 metara.

Sandra je tako osvojila prva četiri boda u naumu da četvrti put uzastopce odnese ukupnu pobjedu u Dijamantnoj ligi i novčanu nagradu od 40.000 dolara. Sljedeći nastup u Dijamantnoj ligi Sandra će imati 4. lipnja u Rimu. Na tom mitingu skakat će prvi put ove sezone hrvatska visašica Blanka Vlašić.

I dok su rezultati u Dohi bili sasvim dobri s obzirom na početak sezone, ljubitelji atletike širom svijeta nisu mogli pratiti rezultate putem interneta. Stranica s rezultatima uživo srušila se odmah na početku mitinga. Prvi put u povijesti, otkako je Dijamante lige, nisu se mogli pratiti rezultati preko interneta.

Sjajno je bilo nadmetanje u ženskom dalju. Nismo vidjeli skok preko sedam metara, ali smo vidjeli nekoliko skokova dužih od 6,90 metara. Pobijedila je Amerikanka, olimpijska pobjednica iz Londona, Tianna Bartoletta sa 6,99 metara. Druga je bila Britanka Tifanny Porter sa 6,95 metara, dok je treća završila Kanađanka Christabel Nettey sa skokom 6,93 metra.

Nova britanska nada Lorraine Ugen bila je šokirana kada je na semaforu izašao rezultat 7,10 za njezin skok. To bi značilo da je za 38 centimetara nadmašila osobni rekord. No, za nekoliko minuta stigao je ispravak – skok je bio 6,92 metara. Mjerači ili računalo očito su jako pogriješili.

>>Sandra Perković: Nisam mimoza, letim ekonomskom klasom

Komentara 2

DH
dalibor.hren
19:47 15.05.2015.

Prijenosa neće biti dok ne nastupi bivša Blanka...

Avatar Uzoran Haški Robijaš
Uzoran Haški Robijaš
19:12 15.05.2015.

Dobro se Sandra napapala tableta i stereoida i sve je jača i jača dok je ne uhvate.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije