Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUPERKOMBINACIJA

Ivica ostao bez medalje, a Natko izletio sa staze

Ivica Kostelić
Foto: Reuters/PIXSELL
08.02.2015.
u 23:21

Hrvatska je ostala bez medalje na kombinaciji u Beaver Creeku. Ivica je završio na 12. mjestu, a Natko je izletio.

Ivica Kostelić sve je karte ove sezone bacio na kombinaciju spusta i slaloma Svjetskog prvenstva koje se održava u američkom Beaver Creeku. No, nije išlo. Kakva je bila sezona takav je bio i nastup u kombinaciji. Nakon spusta imao je zaostatak od 3,02 sekundi. Prije dvije godine taj zaostatak bi bez problema dostigao i prestigao. Uostalom, prije dvije godine Ivica je osvojio srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu u kombinaciji. No, slalom je bio spor za bilo kakvo postolje. Na kraju je Ivica osvojio 12. mjesto što će po svemu sudeći biti i najbolji plasman hrvatskog skijanja na svjetskom prvenstvu. A ne tako davno smo osvajali medalje kao od šale...

Soči posljednja medalja?

Ivica je na svjetskim prvenstvima osvojio komplet medalja. Bio je prvi u St. Moritzu 2003. (slalom), drugi u Schladmingu (super kombinacija) 2013. i treći u Garmischu (super veleslalom) 2011. godine. Ima i četiri srebra s olimpijskih igara. Je li srebro iz Sočija 2014. i posljednja velika medalja ovog sjajnog skijaša? Vrijeme će pokazati. Nadao se Ivica da će podvig iz Sočija ponoviti i u Americi. Ali, realnost je ipak drugačija. Ove sezone ne ide, pa ne ide...

Natko Zrnčić-Dim bio je u još boljem položaju nego Ivica. Nakon spusta zaostajao je 2,72 sekunde. No, njegov nastup u slalomu završio je prije nego što je počeo. Pao je već u prvom dijelu staze.

Zlatnu medalju osvojio je Austrijanac Marcel Hirscher. On je nakon spusta zaostajao 3,16 sekundi za vodećim Norvežaninom Kjetilom Jansrudom. Ovo mu je treća zlatna medalja na svjetskim prvenstvima. Prethodne dvije osvojio je prije dvije godine. Zanimljivo da mu je ovo prva medalja u kombinaciji.

Amerikanac Ted Ligety nije obranio naslov u ovoj disciplini, ali je barem osvojio brončanu medalju.

Strašan pad Banka

U spustu se dogodio stravični pad Čeha Ondreja Banke. Čeh je bio čak i favorit za medalju, na posljednjoj Super kombinaciji u Kitzbühelu bio je treći. Na posljednjem skoku izgubio je kontrolu i grubo prizemljio te klizeći ušao u cilj. Liječnici su mu pružali pomoć desetak minuta prije nego što je odvezen u obližnju bolnicu. Čeh ima potres mozga i posjekotine na licu i nogama. Zanimljivo, unatoč teškoj nesreći Bank je ušao u cilj s boljim vremenom od Ivice Kostelića. No, drugu vožnju morao je propustiti...

- Kad pomislim na ovo što se dogodilo Banku – i mene je danas malo okrenulo u zraku, i nije bilo nimalo ugodno - rekao je Kostelić, a Natko je dodao:

- Sigurnost je uvijek prva stvar o kojoj se mora razmišljati. A kad se dogodi ovako nešto kao što se danas dogodilo Ondreju Banku uvijek si prvo sretan što si na nogama došao u cilj.

>> Reichelt osvojio zlato, Kostelić pao i zabio se u ogradu, gadna ozljeda Millera

Komentara 25

Avatar Mihovil101
Mihovil101
19:08 08.02.2015.

Ljudi zar morate stalno biti zajedljivi!? Volio bih vas zamisliti od 5 ujutro do sumraka biti na glecerima,po suncu,vjetru,mecavi. Odricati se trideset godina svega cega se velika vecina nikada nebi odrekla. Ja mu skidam kapu i zelim jos puno skijanja I zdravlja a medalje ,..mislim da to vise nije vazno! Hvala I njegovoj obitelji. Kada bi mogli bar zatomiti neke svoje frustracije,hrvati bi bili zaista pravi.. ovako fali nam " ono nesto " :( Pojedincima bih preporucio da poslusaju dvije pjesme na YT. 1.Zlatni Dukati-Hrvatski jal. 2.I.Pepelko - Bit ce bolje. A Ivice ,ti samo skijaj I mislina svoje zdravlje!! Cestitka za sve dosadasnje rezultate!! Mozda I danasnji bar medju deset!

Avatar SLOglodit-Janezovic
SLOglodit-Janezovic
22:48 08.02.2015.

I sa jednom nogom i 35 godina Kostelić je bolji od svih Janeza zajedno!To bi čak i manje inteligentoj osobi puno reklo!!!!!!!!!!!!!Naravno ne ako imaš nik EU-John!Hihihihihihihihihihih

Avatar di1973
di1973
22:19 08.02.2015.

zadužio ivica naše skijanje ,pa ga treba pustiti na miru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije