Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Yoshihide Muroya

S pobjedničkog postolja u Rovinju do velike zvijezde u Japanu

Yoshihide Muroya
Foto: Red Bull Air Race
1/4
12.05.2015.
u 18:15

Yoshi je na svom terenu uvjerljivi favorit, no u utrci za medalju je još 13 drugih vrhunskih svjetskih pilota.

Yoshihide Muroya, kažu, najvrjedniji je pilot Red Bull Air Racea. Osim toga, prvi je azijski pilot koji je ovom sportu osigurao popularnost u Istočnoj Aziji, a da stvar bude zanimljivija, Yoshi, kako ga zovu kolege piloti, na postolje se prvi put u svojoj karijeri popeo upravo u Rovinju.

Nakon tri godine, ovaj japanski pilotski as, u novu je sezonu odlučio krenuti i s novim avionom pa je tako svoj dosadašnji Edge 540 V2 odlučio zamijeniti modelom V3. Svoja nova krila Yoshi će isprobati na domaćem terenu, u Japanu, utrci koja je na rasporedu idući vikend, 15. i 16. svibnja, samo dva tjedna prije rovinjskog spektakla.

Yoshihide je postao prava japanska senzacija pa je tako utrka u Chibi gotovo rasprodana. Muroyini uspjesi na prošlogodišnjem izdanju Red Bull Air Race Svjetskog prvenstva izazvali su nezapamćen interes ljubitelja ovog adrenalinskog sporta i osigurali mu veliku popularnost. Japanac se Red Bull Air Race ekipi pridružio 2009. godine te iz sezone u sezonu napreduje i često slovi za jednog od favorita.

- Red Bull Air Race je motosport i po mnogočemu se razlikuje od standardnih akrobatskih letova, što ga čini uzbudljivim, kako za pilote, tako i za publiku - kaže Muroya i nastavlja:

- Konkurencija je vrlo žestoka, a utrke neizvjesne. Kao pilot zaista uživam u svakom trenutku. To je jedan sasvim drugi svijet. Nema baš mnogo pilota koji imaju priliku izvoditi manevre kakve mi izvodimo.

Yoshi je na svom terenu uvjerljivi favorit, no u utrci za medalju je još 13 drugih vrhunskih svjetskih pilota, koje od pobjede dijele stotinke sekunde i male, gledateljima neprimjetne pogreške. Naime, Red Bull Air Race natjecanje je koje od svojih glavnih protagonista zahtijeva savršenu kombinaciju preciznosti, vještine i koncentracije. Naravno, tu je i brzina. Upravo zbog tih malih pogrešaka, malih vremenskih razlika koje pobjednika razlikuju od onog posljednjeg na listi, ovo natjecanje iz sezone u sezonu sve je neizvjesnije, a postolje za sada nitko nije držao predugo.

Nakon Japana, piloti stižu na većini omiljenu destinaciju ovogodišnje sezone – Rovinj, čije će nebo za vikend 30. i 31. svibnja ponovno biti uljepšano brzim avionima i njihovim nevjerojatnim zračnim manevrima. Prošle godine u Rovinj je tako stiglo preko 50 tisuća gledatelja, a ove godine mali istarski grad očekuje još više posjetitelja. Ulaznice su dostupne na www.eventim.hr, a sve informacije o natjecanju, pilotima i njihovom putu prema Rovinju pratite na www.redbullairrace.com.

>>Red Bull Air Race vraća se u Rovinj

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije