Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SP stolni tenis

Prva pobjeda Hrvata, pala je Rumunjska

Andrej Gaćina
Sanjin Strukić/PIXSELL
29.02.2016.
u 19:35

Andrej Gaćina je s 3-1 svladao Ovidiua Ionescua, potom je Hunor Szocs s 3-0 bio bolji od Frane Kojića, da bi Zoran Primorac i Andrej Gaćina pobjedama od 3-1 nad Anderijem Filomonom odnosno Szocsom odveli Hrvatsku do ukupnog trijumfa.

Hrvatski stolnotenisači svladali su Rumunjsku 3-1 i tako u trećem nastupu ostvarili prvu pobjedu u elitnom razredu ekipnog Svjetskog prvenstva koje se od 28. veljače do 6. ožujka održava u Kuala Lumpuru.

Nakon uvodnog, nedjeljnog poraza od Južne Koreje (2-3), hrvatski stolnotenisači su u ponedjeljak imali dvostruki program. Prvo su u 2. kolu skupine D očekivano poraženi od Hong Konga (0-3), a u večernjem dijelu programa ostvarili prvu pobjedu (3-1) u srazu s Rumunjima.

Andrej Gaćina je s 3-1 svladao Ovidiua Ionescua, potom je Hunor Szocs s 3-0 bio bolji od Frane Kojića, da bi Zoran Primorac i Andrej Gaćina pobjedama od 3-1 nad Anderijem Filomonom odnosno Szocsom odveli Hrvatsku do ukupnog trijumfa.

Hrvatski stolnotenisači nalaze se među 24 najbolje svjetske reprezentacije, a za plasman u nokaut fazu natjecanja moraju biti među tri najbolje momčadi u svojoj skupini. Prvoplasirani će izravno u četvrtfinale, dok će druga i treća reprezentacija iz svake skupine izboriti mjesto u osmini finala.

Nakon kompletiranog trećeg kola u skupini D vode Južna Koreja i Hong Kong s omjerom 3-0, Hrvatska, Rusija i Italija imaju 1-2, a jedina bez pobjede je Rumunjska (0-3).

Do kraja grupne faze naše stolnotenisače očekuju dvoboji protiv Italije (1.3.) i Rusije (2.3.). U slučaju pobjeda nad obje reprezentacije Hrvatska će osvojiti treće mjesto i izboriti nastup u osmini finala.

>>Hrvaticama tri pobjede, dva poraza Hrvata

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije